maritbet girişmaritbet
'Türkiye'ye güvenimiz tazelendi'

'Türkiye'ye güvenimiz tazelendi'

Elvan Grubu, darbe girişiminin ardından Türkiye'de üretimin aksamadan devam ettiğini göstermek için 50 ülkeden 150 iş ortağını İstanbul'a getirdi.

Elvan Grubu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden sonra Türkiye'nin ihracat pazarlarında oluşan endişeleri gidermeye yönelik önemli bir adım atarak, 50 ülkeden 150 iş ortağını İstanbul'da ağırladı. "Birlikte Zirveye" temalı toplantı ile yabancı işadamlarına "Türkiye'de üretim aksamadan sürüyor" mesajı verildi.

Toplantıya katılanlar arasında bulunan Hindistanlı K.K Intersweet firmasının sahibi Raj Baid Kumar, Türkiye ile ticaretlerinin her geçen gün arttığını, hatta Hindistan'a ortak yatırım da yaptıklarını söyledi.

Darbenin başarısız kalmasının iki ülke arasındaki ticaret ve ortak yatırımlar için büyük bir şans olduğunu ifade eden Kumar, Türkiye ekonomisine güvendiklerini ve planlamalarını buna göre yaptıklarını dile getirdi.

"Allah'a şükür güven ve istikrarla büyük hedefimize yürüyoruz"

Nijerya merkezli AG Global yöneticisi Ibeh Henry Chinagorom ise son yıllarda Türkiye ekonomisindeki istikrar ve akılcı yatırımlar sayesinde ticaret ve işlerinin geliştiğini kaydetti.

Chinagorom, 180 milyonluk Nijerya'da her eve Türk ürünü sokmayı hedeflediğini belirterek, "Darbe başarılı olsaydı planımız bozulabilirdi. Allah'a şükür güven ve istikrarla büyük hedefimize yürüyoruz" yorumunu yaptı.

"Ticari diplomasi yaptık"

Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu ise yabancıların özellikle "OHAL'in üretim ve sevkiyat taahhütlerine yansımasını" sorguladığına dikkati çekerek, OHAL'in devletin işleyişini hızlandırmaya yönelik olduğunu anlatınca iş ortaklarının rahatladığını ifade etti.

Hidayet Kadiroğlu, yaşanan sıkıntılı ortama rağmen Türkiye'nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi iddialı açılışlar yapmasının bütün dünyayı etkilediğini vurgulayarak, "Bazı müşterilerimiz köprüden geçme deneyimi yaşamak istedi. Bu konudaki istekler çoğalınca toplantı sonrası boğaz turu düzenledik. Köprü turizmiyle ticari diplomasi yaptık." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türkiye'ye güvenimiz tazelendi'
  • 06.09.2016 09:28

'Türkiye'ye güvenimiz tazelendi'

Elvan Grubu, darbe girişiminin ardından Türkiye'de üretimin aksamadan devam etti ...