maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü tamamlanıyor

Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü tamamlanıyor

İstanbul’a inşa edilen üçüncü köprünün tamamlanmasıyla Kuzey Marmara otoyolunun yaban hayatını ikiye bölmesini engelleyecek köprü eylül ayında hazır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Karayolları Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde, Kuzey Marmara otoyolunda inşa edilen Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü eylül ayında tamamlanacak. Köprünün tamamlanması ile Rumelifeneri Yaban Hayatı Geliştirme Sahasını ikiye bölen otoyoldan kaynaklanan habitat bölünmesinin önüne geçilecek. 

GENİŞLİĞİ 40 METRE

Kuzey Marmara otoyolu üzerinde inşa edilen ekolojik köprü Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü olma özelliğini taşıyor. Rumelifeneri Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nın otoyol tarafından ikiye bölünmesinden kaynaklanan olumsuzlukları engelleyecek olan köprü 40 metre genişlikte inşa ediliyor.22 metre genişliğinde iki adet tüpten oluşan ve yaklaşık 12 milyon lira maliyetle inşa edilen ekolojik köprü sayesinde karaca, domuz, çakal, tilki, kurt gibi yaban hayvanları otoyolu karşıdan karşıya rahatlıkla geçebilecek. Böylece, yaban hayvanları otoyolun iki yakasında yaşamlarını doğal ortamında sürdürebilecek.

KAZALAR DA ÖNLENECEK

Yaban köprüsü ile, habitat bölünmesi sebebiyle yaban hayvanlarının beslenme, barınma, eş tutma ve üreme gibi problemlerinin ortadan kalkacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu şunları söyledi:  “Ekolojik köprüde bitkilendirme çalışmaları yapılarak hem tabii ortam görüntüsü oluşturulacak hem de gürültü önlenecek. Yaban hayvanlarının yaşam alanlarından geçen yollar trafik kazalarını artırıyor, can ve mal kayıplarına sebep oluyor. Proje ile yaban hayvanlarının sebep olduğu trafik kazalarının da önüne geçilmiş olacak. Ekolojik köprü projelerini diğer otoyol projelerinde de uygulamayı planlanıyoruz.” 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü tamamlanıyor
  • 17.08.2016 09:13

Türkiye'nin ilk yaban hayatı köprüsü tamamlanıyor

İstanbul’a inşa edilen üçüncü köprünün tamamlanmasıyla Kuzey Marmara otoyolunun ...

3. köprü yollarına “ekolojik köprü” şartı geldi!
  • 06.12.2014 09:17

3. köprü yollarına “ekolojik köprü” şartı geldi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 3. köprünün bağlantı yollarına yaban hayvanları iç ...