maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin ilk safari parkı, Gaziantep'te açıldı!

Türkiye'nin ilk safari parkı, Gaziantep'te açıldı!

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönüm arazide inşa edilen Safari Park açıldı.

Yüzölçümü ve tür bakımından Türkiye'de ilk, Avrupa'da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada bulunan park, Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturuldu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açılışta yaptığı konuşmada, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Daha güzel, daha temiz bir Gaziantep için çalıştıklarını kaydeden Şahin, "Yüce mevlamın yarattığı güzellikleri, tüm canlıları, böceğiyle çiçeğiyle çocuğuyla beraber, doğayı bozmadan yarınlara taşımak istiyoruz" dedi.

Dünyanın sayılı hayvanat bahçelerinden olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde oluşturdukları Safari Parkt'a, 25 çeşit hayvanın birlikte yaşadığını ifade eden Şahin, şunları söyledi:

"Devesiyle, geyiğiyle, kartalıyla, 25 çeşit hayvan burada birlikte yaşıyor. Aslında insanlara da ders veriyorlar. Gönlünüzü geniş tuttuktan sonra, güzel şekilde nasıl birlikte yaşanabileceğini, kafeslere ihtiyaç olmadığını, birbirinin alanına izin verince ne kadar mutlu olduklarını bize gösteriyorlar. Onların bize verdiği dersle; daha güzel, daha yaşanabilir bir Gaziantep için çaba gösteriyoruz."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül de çocuklara, "Türkiye'nin geleceğisiniz, teminatısınız. Milli irade sizlere emanet edildi. Sizlere güveniyoruz" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdiğini söyledi.

Vali Ali Yerlikaya da çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutlayarak, gelecekte Türkiye'nin, dünyanın en çağdaş devletleri arasında yer alması için çalışmalarını istedi.

Konuşmaların ardından, park kapılarını vatandaşların ziyaretine açıldı. Özel tasarlanan araçlara binen protokol üyeleri ve vatandaşlar parkı gezdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk ziyaretçilerini ücretsiz ağırlayan parkı ve içerisindeki hayvanları görmek isteyen vatandaşlar, parka akın etti. Çeşitli ülkelerden gelen öğrenci gruplarının da katıldığı açılışta, palyaço ve maket gösterileri sunuldu.

Safari Park

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in talimatıyla yapımına bir yıl önce başlanan parkta deveden geyiğe, lamadan kanguruya kadar 25 türde yaklaşık 250 hayvan bulunuyor.

Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan ve 150 dönümarazide inşa edilen parkta, vatandaşlar özel tasarlanan araçlara binerek, hayvanları doğal ortamlarında, arada tel örgüler olmadan görme imkanı buluyor.

AA

Yorum Yaz