maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin en büyük külliyesi Erzurum'da yapılacak

Türkiye'nin en büyük külliyesi Erzurum'da yapılacak

Vuslat Derneği Başkanı Muhsin Keleş, Erzurum'da yapılacak olan külliyenin Türkiye'nin en büyük İslami ilimler külliyesi olacağını belirtti.

Vuslat Derneği Başkanı Muhsin Keleş, "Erzurum'da 30 Nisan'da temelini atacağımız külliye, 130 bin metrekare kapalı alanı, sosyal alanlarıyla 5 bin talebeye hafızlık ve İslami ilimler noktasında hizmet verecek. Külliyemizde, kendi medreselerimizde yetişen icazetlerini almış hocalarımız eğitim verecek. Külliye, Türkiye'nin en büyük İslami ilimler külliyesi olacak" dedi.

Keleş, Erzurum'da yapacakları "İslami İlimler Akademisi Dev Külliye Projesi"ni Eyüp'te düzenlenen basın toplantısında tanıttı.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyacak 

Keleş, 61 dönümlük arazisi ile içerisinde eğitimin yanı sıra yüzme havuzu, spor ve fitness salonu, halı saha gibi sosyal alanların da bulunacağı "İslami İlimler Akademisi Dev Külliye Projesi"nin Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıdığını söyledi.

Dev Külliye Projesi ile Türkiye'nin manevi kalkınmasında pay sahibi olmayı hedeflediklerini anlatan Keleş, "İslami kurumların ve Müslüman fertlerin birinci derecede sorumlulukları arasında Müslümanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayan, nesillerin geleceği için çok önemli altyapıları ve müesseseleri oluşturmak ve yaşatmak gelmektedir. Bu ihtiyacın karşılanması, bilhassa Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda son derece önemlidir" diye konuştu.
Keleş, derneklerinin daha öncede medreseler açtıklarını belirterek, "Erzurum'da 30 Nisan'da temelini atacağımız külliye, 130 bin metrekare kapalı alanı, sosyal alanlarıyla 5 bin talebeye hafızlık ve İslami ilimler noktasında hizmet verecek. Külliyemizde, kendi medreselerimizde yetişen icazetlerini almış hocalarımız eğitim verecek. Külliye, Türkiye'nin en büyük İslami ilimler külliyesi olacak" dedi.

Yorum Yaz