maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi Samsun'a geliyor

Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi Samsun'a geliyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun İlkadım’da Türkiye’nin en büyük gençlik merkezi özelliği gösterecek olan bir yatırıma imza atacak.

Spor ve gençlik alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun'u geleceğe taşıyan yatırımlarına bir yenisini daha ekliyor. Hürriyet'in haberine göre, Türkiye'nin en büyük gençlik merkezi İlkadım İlçesi'nde yapılacak.

MODERN YAPISIYLA KENTİN YENİ YÜZÜ OLACAK

5 bin 246 metrekarelik alana inşa edilecek olan gençlik merkezi, modern yapısıyla Samsun'un İlkadım İlçesi'ne yeni bir çehre kazandıracak. İlkadımlı gençlere yeni bir sosyal alan sunacak ve kurslarla hizmet verecek olan gençlik merkezi, içerisinde spor merkezi ve gençlik merkezi olmak üzere iki ayrı bölümü barındırıyor.
Bahçesinde voleybol ve badminton spor sahalarının bulunduğu 3 katlı gençlik merkezinin bodrum katında çok amaçlı salonun yanı sıra 2 ayrı bireysel spor salonu ve giyinme odaları olması planlanıyor. Zemin katın spor merkezi kısmında ise 600 kişilik çok amaçlı salon yer alıyor.

GENÇLİK MERKEZİ'NDE İŞTE BUNLAR YER ALACAK!

Fuaye ve soyunma odalarının yanı sıra doktor ve hemşire odaları da zemin kata dahil edilecek. Aynı katın gençlik merkezi bölümünde ise gençlerin katılacağı yemek, el sanatları, folklor ve müzik kurslarının 86'şar metrekarelik salonları ile bir de 40 kişilik kafeterya mevcut.

Gençlik merkezinin en üst katındaki bölümde ise 120 metrekarelik fitness salonunun yanı sıra 49 metrekarelik 4 adet derslik, 37 metrekarelik ayrı ayrı zeka oyunları ve bilgisayar dersliği, 59 metrekarelik kütüphane ve öğretmenler odası bulunacak.

YATIRIMLAR TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ SAMSUN'A YANSITIYOR

Tüm Türkiye'de yapılan hamlelerin hız ve ivme kazanarak geleceğe doğru yol aldığına vurgu yapan Bakan Çağatay Kılıç, farklı bölgelerde faaliyet gösteren 194 gençlik merkezinin önümüzdeki yıldan itibaren 344'e ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Samsun'un da birçok farklı projede ve yatırımla kendine yakışır şekilde farklı noktalarda ilerleyeceğini belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun da söylediği gibi Samsun bir meşale kentidir. Biz de bu meşalenin ateşini hiç söndürmeden gençlerimizle elden ele taşımaya devam edeceğiz. Türkiye'nin en büyük gençlik merkezini de meşale kentin gençlerine armağan edeceğiz” diye konuştu.

BÜYÜYEN TÜRKİYE, BÜYÜYEN SAMSUN

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun'da yapılan birçok projelerin yanı sıra 7 ayrı proje daha en kısa zamanda hayata geçirilecek. İlk sırada yer alan en büyük gençlik merkezi ile birlikte Havza ve Ayvacık gençlik merkezleri de Samsunlu gençler için planlanan projeler arasında.

Aynı zamanda bir spor kenti yolunda büyük adımlarla ilerleyen Samsun'a yapılacak tesisler bununla sınırlı da değil. Planlanan spor tesisleri arasında ise Atakum Alanlı Spor Kompleksi, 19 Mayıs İlçesi yarı olimpik yüzme havuzu, Samsun Golf Sahası ve Vezirköprü Kunduz Kamp Eğitim Merkezi yer alıyor.

Yorum Yaz