maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin dört bir yanı bahar öncesi sele kapıldı

Türkiye'nin dört bir yanı bahar öncesi sele kapıldı

Nisan ayına girmeye hazırlandığımız bu günlerde Türkiye'nin birçok yerinde aşırı yağışlardan dolayı sel meydana geldi.

Güne dolu ve sağanak yağışla başayan Bodrum'da iki gündür devam eden fırtına ile vatandaş zor anlar yaşadı. Yaklaşık bir saat süren yağış nedeniyle cadde ve sokaklar ile evlerin bahçelerinde su birikintileri oluştu. Bodrum-Turgutreis Karayolu Atatürk Bulvarı'nda biriken yağmur suları, karayolunu trafiğe kapattı. 

Karayolu, Muğla Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü ile belediye ekiplerinin çalışmalarıyla yeniden açıldı. Yola motosikletleriyle çıkan vatandaşlar da su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı. Dolunun ardından yerler beyaz örtüyle kaplandı.

ŞİDDETLİ YAĞIŞ AFYONKARAHİSAR'I DA VURDU

Bölgede aralıksız devam eden şiddetli yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Mesire alanları, tarlalar, ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Özellikle Çukur Mahallesi'nde yoğunlaşan su baskınları nedeniyle vatandaşlar zor durumda kaldı. İscehisar Belediyesi ekipleri, Kavak ve Tepecik mahalleleri ile İscehisar Çayı etrafında çalışma yaptı. Tarlaların suyla dolması çiftçilerin ürünlerinde hasara yol açtı. Atatürk İlkokulunun bahçesi ve bodrum katını da su bastı. Yağış nedeniyle, kentin bazı noktalarına elektrik verilemediği belirtildi.

İscehisar Kaymakamı Ali Altınkaynak, şiddetli yağışın ardından aralıksız bir çalışma içine girildiğini, hasar tespitine başlanacağını ifade etti. İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik ise belediye ekiplerinin gece başlattığı çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Şiddetli yağış, Şuhut'ta da etkisini gösterdi. İlçe merkezi ve merkeze bağlı pek çok köyde su baskınları meydana geldi. 

Tarım arazilerinin sular altında kaldığı ilçede çiftçiler, zararlarının büyük olduğunu söyledi. Özellikle Ortapınar, Mahmut, Atlıhisar, Anayurt köylerinde yaşanan su baskınlarına ekiplerce müdahale edildi, söz konusu bölgelerde hasar tespitinin sürdüğü kaydedildi. Şuhut Kaymakamı Ferit Görükmez, su baskınlarının yaşandığı yerlerdeki çalışmaları yerinde inceledi.

NİĞDE'DE SELDEN DOLAYI HAYVANLAR MAHSUR KALDI

Niğde'nin Çiftlik ilçesinde, yoğun yağmur ve dağlardaki karların erimesinden dolayı sel meydana geldi. Azatlı beldesi ile Çiftlik-Kula köy yolu arasında etkili olan selde, yaklaşık 20 hayvan ahırlarda mahsur kaldı. Kula Köprüsü'nde de selden dolayı taşkınlar meydana geldi. Tarlalardaki mahsuller zarar gördü. Belediye ve AFAD ekipleri, kurtarma çalışması başlattı.

UŞAK'TA SEL SONRASI HASAR TESPİT ÇALIŞMASI

UŞAK'ta gün boyu süren ve akşam şiddetini artırarak bir derenin taşmasına yol açan sağanak yağmur sonrası, iki köy sel sularından olumsuz etkilendi. İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla tarlalardaki sel suları tahliye edildi. Vatandaşlar ise evlerine dolan suları motopomplar yardımıyla boşalttı. Hayatın normale döndüğü köylerde; İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışmasına başladı. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mehmetçik'ten Adıyaman'daki selden etkilenenlere yardım
  • 15.03.2023 17:42

Mehmetçik'ten Adıyaman'daki selden etkilenenlere yardım

Adıyaman'da meydana gelen selin ardından hasar tespit ve tahliye çalışmalarına M ...

Şanlıurfa'da şiddetli sağanak sele neden oldu
  • 15.03.2023 13:17

Şanlıurfa'da şiddetli sağanak sele neden oldu

Şanlıurfa'da dün akşamdan beri etkili olan sağanak sonucu bazı dereler taştı, ke ...

 Adıyaman'da konteyner suya kapıldı! 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu
  • 15.03.2023 11:50

Adıyaman'da konteyner suya kapıldı! 1 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi kayboldu

Vali Hatipoğlu, sağanağın etkili olduğu Adıyaman'ın Tut ilçesinde bir bahçedeki ...

İklim krizi hem kuraklığı hem selleri artırıyor
  • 14.03.2023 09:56

İklim krizi hem kuraklığı hem selleri artırıyor

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklıkların rekor seviyelere yükseldiği son ...

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"
  • 14.09.2021 11:28

Bakan Kurum: "Artık afetlerin altında kalmayan bir Türkiye var"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kastamonu Bozkurt'ta konuştu.   ...

Bakan Kurum, Bozkurt'ta incelemelerini sürdürdü
  • 26.08.2021 13:01

Bakan Kurum, Bozkurt'ta incelemelerini sürdürdü

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun ...