maritbet girişmaritbet
Türkiye'nin Avrupalısı AKG Gazbeton!

Türkiye'nin Avrupalısı AKG Gazbeton!

AKG Gazbeton, Avrupa standartlarında ürettiği lento ile adından söz ettiriyor.

Türkiye'nin lider gazbeton üreticilerinden AKG Gazbeton İşletmeleri, Avrupa standartlarında ürettiği lento ile bir ilke daha imza attı. Türkiye gazbeton sektörünün Avrupa standartlarında üretim yapan tek kuruluşu olan AKG Gazbeton İşletmeleri, sektör öncülüğünü sürdürüyor.

Türkiye'de sadece gazbeton sektörünün değil yapı malzemesi sektörünün ilk CE belgesini 2005 yılında alan AKG Gazbeton İşletmeleri, Sürdürülebilir Kurumsal Gelişme ilkesiyle her yıl “ilklere” yenilerini ekliyor. Gazbeton sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton İşletmeleri, donatılı ürünü Lento ile sektöründe bir ilke daha imza atarak, Avrupa ürün mevzuatlarına uygun üretimiyle sektöre öncülük etmeyi sürdürüyor.

AKG Gazbeton İşletmeleri Genel Müdürü Ali Şükrü Kahyaoğlu, 2016 yılında AKG Gazbeton İşletmeleri'nin gösterdiği başarının, odaklanılmış stratejik hedefler olduğunun altını çizerek şunları şöyledi; “CE Belgeli AKG Gazbeton Lento ürünlerinin uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmesi gazbeton sektöründe bizimle güvence altında. Avrupa Birliği pazarında serbestçe dolaşım hakkına sahip ürünlerimizle bu pazardaki gücümüzü her geçen yıl daha da arttırıyoruz. 2017 yılına yurt dışı ve yurt içinde iyi bir başlangıç yaptık. Ocak ayında Munih'teki BAU fuarı son yılların en başarılı fuarıydı. Ardından, yurt içinde, hükümetimizin devreye aldığı yeni uygulamalarla inşaat sektöründe önemli bir gelişme yaşanacağını gözlemliyoruz. Avrupa'daki işbirliklerimizle ve yerli ürünlerimiz ile yurt dışındaki gücümüzü, satış ve pazarlama ağımızla da yurt içindeki gücümüzü arttıracağız.”

İhracat Ayağı Önemli Bir Fırsat

Lento'nun Nimetleri

Yapılarda imalatın hızlanmasını sağlayan faktörler; lento, döşeme paneli, duvar paneli, çatı paneli gibi donatılı ürünler olup, Kapıların ve pencerelerin üst açıklık bölümlerinde kullanılan AKG Gazbeton Lento ürünleri inşaatların yapım hızını neredeyse 2 kat arttırıyor. Çünkü “lento” olarak tanımlanan yekpare ürün yerine geleneksel yöntemlerle kalıp-dolgu sistemiyle ya da lentoya muadil görünüm verilmeye çalışılmış niteliği zayıf ürünler kullanılırsa her hem inşaatın süresini uzatıyor, maliyetler artıyor, hem de kalite standartları sağlanamıyor.

Bu nedenle Avrupa standartlarında üretim yapılması, belgelendirmelerin tam olması, ürün yelpazesindeki tüm ürünlerin kalite standartlarının tam ve eksiksiz olması çok önemli.

“İLK” VE “TEK” Olmak Misyonumuz Haline Geldi

Yapı malzemeleri sektörünün en vizyoner üreticilerinden biri olduklarının altını çizen Kahyaoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Konut sektöründeki gelişmelerle tüketicinin artık çok daha bilinçli terciler yaptığını görüyoruz. Son kullanıcının oturacağı konutun duvarlarında, çatısında, cephesinde, yalıtımında hangi ürünün kullanıldığını bilmesi yakın zaman içinde önem kazanacak. Yapı malzemesi ürününü ve markasını sorarak konut tercihlerini belirleyecek “son kullanıcı” profiline doğru bir gidişat olduğunu görüyoruz. Bu nedenle biz bugünden hazırlıklarımızı ve stratejik planlarımızı yaparken bunu dikkate alıyoruz. AKG Gazbeton İşletmeleri, 2002 yılında kurulan ancak toprak sanayi ürünleri sanayisindeki geçmişi 70 yıla dayanan büyük ve köklü bir gelenekten geliyor. Kurulduğumuz günden bugüne gerek gazbeton sektörü gerekse yapı malzemeleri sektöründe “ilklere imza atan” ve “tek firma olma” misyonumuz oldu. Sektörün ilk CE belgesi, sektörün ilk ETA belgesi, sektörün ilk ısı yalıtım plağı ürünü olan Minepor, sektörün ilk ve tek Ar-Ge merkezi, sektörün tek Birleşmiş Milletler seçilmiş firması, sektörün tek Entegre Yönetim Sistemi uygulayan firması, sektörün ilk ve tek ısı yalıtım plağı karbon ayak izi belgeli firması gibi daha pek çok konuda vizyonumuz sayesinde üstlendiğimiz misyonlarla güçlü bir kurumsal gelişme gösterdiğimizi söyleyebilirim.”

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?
  • 26.09.2018 11:47

Yaşadığımız binalar yangına karşı güvenli mi?

25 Eylül-1 Ekim 2018 Yangından Korunma Haftası dolayısıyla Türkiye’nin en büyük ...

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı
  • 03.04.2018 11:27

AKG Gazbeton ve Hilti iş birliği anlaşması imzaladı

Hilti; AKG Gazbeton kullanıcılarına şantiyelerde de yerinde destek veriyor. ...

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor
  • 13.12.2017 13:18

AKG Gazbeton, yeni ürünleriyle konut projelerinde yer alıyor

İnovasyon odaklı üretim yapan AKG Gazbeton, ‘Tek Kesit Cephe Sistemi’ ile Bartın ...

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu
  • 28.11.2017 13:20

AKG Gazbeton, Türkiye sanayisini temsil eden tek firma oldu

AKG Gazbeton, Birleşmiş Milletler tarafından sunulan raporda Türkiye sanayisinde ...

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!
  • 14.11.2017 16:15

Depremlerde yıkılmayan duvarlar yapmak artık mümkün!

Türkiye konum itibariyle deprem kuşağında yer alıyor. Ancak sağlam, depreme daya ...

AKG Gazbeton basınla bir araya geliyor!
  • 22.09.2017 12:36

AKG Gazbeton basınla bir araya geliyor!

Gazbeton sektörünün lokomotif kurumu AKG Gazbeton, 17 Ekim 2017 günü basın topla ...