maritbet girişmaritbet
Türkiye'deki o üç yer için önemli karar çıktı!

Türkiye'deki o üç yer için önemli karar çıktı!

Bakanlar Kurulu, Ulus’taki bazı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi.

TMSF, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Mehmet Emin Karamehmet'in yaptığı Çukurova Holding'e bağlı olan Çukurova İthalat ve İhracat'a ait tarla ve dükkanları satışa çıkarıyor. Ayrıca Ankara Ulus tarihi kent merkezi yenileme projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı alındı. Öte yandan Bordum'un Gökçebel köyünde bazı taşınmazların satışı ve işletme hakkının verilmesinin ihale sonucu açıklandı. İhalede, 370 milyon lira bedelle en yüksek teklifi, Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi vermişti.

Ulus tarihi kent merkezinde yürütülen yenileme alanı projesi kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesince acele kamulaştırılacak bazı taşınmazlara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, tarihi kent merkezinde yürütülen çalışmalar kapsamında kalan, kadastral 114 ada, 1, 3, 21 ve 22 numaralı parseller ile kadastral 97 ada, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 numaralı parseller ile 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı kapsamında kalan parsellerin acele kamulaştırılması kararlaştırıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK), Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyünde bazı taşınmazların satışı ve işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucunu onayladı.

KARAR RESMİ GAZETEDE

ÖYK'nın konuya ilişkin kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Maliye Hazinesi adına kayıtlı Muğla'nın Bodrum ilçesi Gökçebel köyündeki 940, 941, 943, 947 ve 948 parsel numaralı taşınmazların satışı ile 942 parsel numaralı taşınmazın ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki deniz yüzeyi, kıyı, dolgu ve mendirek alanının işletme hakkının verilmesine ilişkin ihale sonucu onaylandı. İhalede, 370 milyon lira bedelle en yüksek teklifi, Palmali Otelcilik Turizm ve Acentecilik Limited Şirketi vermişti.

ÇUKUROVA'NIN MALLARI SATILIYOR

Ayrıca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Çukurova İthalat ve İhracat Türk AŞ'ye ait 9 dükkan ve bir tarlayı satışa çıkardı. TMSF'den yapılan açıklamaya göre, Çukurova İthalat ve İhracat Türk AŞ'ye ait, 32.446,58 metrekare yüzölçümlü tarla niteliğindeki ana taşınmazda yer alan 9 dükkan satışa çıkarıldı. İstanbul Tuzla'da Orhanlı Mahallesinde bulunan dükkanların ihalesi 28 Temmuz'da TMSF'nin İstanbul merkezinde yapılacak. TMSF Satış Komisyonu tarafından herbirine 400 bin lira değer takdir edilen dükkanlar, birinci satış tarihinde satılmadığı takdirde 4 Ağustos'ta ikinci kez ihale edilecek.

13.6 MİLYON LİRALIK TARLA    

TMSF ayrıca Çukurova İthalat ve İhracat Türk AŞ'ye ait 10 bin 71 metrekare yüzölçümlü ve üzerinde kullanılmayan şirket binası bulunan tarlayı da satışa çıkardı. Adana Seyhan'da İstiklal Mahallesinde bulunan tarlanın ihalesi 28 Temmuz'da TMSF'nin İstanbul merkezinde gerçekleştirilecek. TMSF Satış Komisyonu tarafından tarlaya 13 milyon 650 bin lira değer takdir edilen tarla, birinci satış tarihinde satılmadığı takdirde 4 Ağustos'ta ikinci kez ihale edilecek. İlgililer satış ilanına "www.tmsf.org.tr" adresinden ulaşabilecek.

Hürriyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'deki o üç yer için önemli karar çıktı!
  • 24.07.2015 15:10

Türkiye'deki o üç yer için önemli karar çıktı!

Bakanlar Kurulu, Ulus’taki bazı taşınmazların Ankara Büyükşehir Belediye Başkanl ...

Erol Aksoy'dan Mehmet Emin Karamehmet’e karşı haciz rövanşı!
  • 02.10.2012 12:30

Erol Aksoy'dan Mehmet Emin Karamehmet’e karşı haciz rövanşı!

2001'de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen İktisat Bankası’nın ...

Mehmet Emin Karamehmet 65 milyon dolara Global 6000 iş jeti aldı!
  • 08.09.2012 11:22

Mehmet Emin Karamehmet 65 milyon dolara Global 6000 iş jeti aldı!

Airex Havacılık Fuarı'nda görücüye çıkan en pahalı iş jetlerinin ilkini Çukurova ...

Çukurova Holding Kuzey Irak'ta petrol arayacak!
  • 15.05.2012 12:23

Çukurova Holding Kuzey Irak'ta petrol arayacak!

Çukurova Holding'in patronu Mehmet Emin Karamehmet'in çoğunluk hissesine sahip o ...

VAN’IN VİCDAN BİLANÇOSU!
  • 14.12.2011 13:08

VAN’IN VİCDAN BİLANÇOSU!

İnşaat sektörünün önde gelen isimleri Van'da meydana gelen depremlerden sonra se ...

Karamehmet'e yabancı ortak geliyor
  • 27.08.2011 13:23

Karamehmet'e yabancı ortak geliyor

Yönetim kurulu başkanlığını Mehmet Emin Karamehmet'in yaptığı Çukurova Grubu'na ...