maritbet girişmaritbet
Türkiye'de yeni YHT projeleri için düğmeye basıldı!

Türkiye'de yeni YHT projeleri için düğmeye basıldı!

Binali Yıldırım, yeni YHT projeleriyle Ankara ile Sivas arasındaki sürenin 2 saate ineceğini söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, emlaktasondakika.com'a verdiği özel röportajda YHT projelerinin devam edeceğini söyledi. Birçok bölümde inşa sürecinin devam ettiğini dile getiren Bakan Yıldırım, yeni hatların ihalesini yaptıklarını söyledi.

İşte Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın açıklamaları…

Ankara ile Sivas arası 2 saate düşecek

"Yüksek hızlı tren projelerine ayrı bir önem veriyoruz.  Adım adım, Ankara çıkışlı olmak üzere, nüfusumuzun büyük bir kısmını kapsayan 15 ilimizi önümüzdeki beş yıl içerisinde yüksek hızlı demir yolu hattıyla buluşturacağız. Bildiğiniz gibi bu aksın en önemli ayağı olan İstanbul Ankara aksını hizmete aldık. Ankara YHT garının (YİD) yapımı devam ediyor. 2016 yılı yaz aylarında tamamlanmasını planlıyoruz. Küçük Asya ile ipek yolu güzergâhındaki Asya ülkelerini birleştiren demiryolu koridorunun önemli akslarından biri olan 603 km'lik Ankara-Sivas arasını 405 kilometreye düşürecek YHT projesinin yapımı devam ediyor. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Sivas arası seyahat süresi 12 saatten 2 saate düşecek. Devam eden Kırıkkale-Sivas kesimlerinde altyapı işlerinde fiziki ilerleme yaklaşık yüzde 70 seviyesindedir. 2016 yılının ilk çeyreğinde üstyapı Elektromekanik sistemler yapım ihalesine çıkılması planlanmaktadır"

Süreler kısalıyor

"Ankara-İzmir arasındaki seyahat süresini 3 saat 30 dakikaya düşürecek olan Ankara-İzmir YHT hattında; Polatlı-Afyonkarahisar kesiminin inşası devam etmekte. Projesinin devamı niteliğinde olan Afyonkarahisar-Banaz ve Banaz-Eşme kesimlerinin altyapı ihaleleri yapılmış olup değerlendirme aşamasında. Eşme-Salihli ve Salihli-Manisa(Turgutlu) arası kesimlerin proje çalışmaları yürütülüyor. Eşme-Salihli 2016 2. çeyrekte ve Salihli-Manisa(Turgutlu)  kesimi Ocak 2016'da yapım ihalesine çıkılacaktır"

Bir bölümün inşası sürüyor

"Ankara-Bursa HT projesi kapsamında; Bursa-Yenişehir kesiminin inşası devam ediyor. Yenişehir-Bözüyük ve Yenişehir-Osmaneli kesimlerinin de 1 Ekim 2015 tarihinde sözleşmeleri imzalandı. Proje tamamlandığında Ankara- Bursa ve Bursa-İstanbul seyahat süreleri 2 saat 15 dakika olacaktır. Doğu - Batı koridorunun devamı niteliğinde olan Sivas - Erzincan Hızlı Demiryolu Hattının 1 Altyapı İnşaatı Yapım İşi: 20-50 km'ler arası yapım ihalesi 23 Haziran 2015 tarihinde yapıldı. İhale değerlendirme süreci devam ediyor. Geri kalan kesim ise proje hazırlama aşamasında. Konya-Karaman hızlı tren hattının ise inşa çalışmalarına geçen yıl başlamıştık. Altyapısında yüzde 95 fiziki ilerleme sağlandı. 2018 yılı içinde hizmete vermeyi ve Konya-Karaman arası seyahat süresini 1 saat 15 dakikadan 40 dakikaya düşecek. Bu proje; Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-GaziantepŞanlıurfa-Mardin güzergahını izleyen Hızlı Demiryolu Koridorunun ilk halkasını da oluşturmakta"

İmza aşamasına gelen projeler var

"Konya – Karaman hattının yanı sıra Bahçe - Nurdağ, Akçagöze - Başpınar arası inşaat çalışmaları devam ediyor. Karaman-Ulukışla kesiminde üstyapım işi için mali teklifler alındı. Ulukışla-Yenice kesiminde ise sözleşme imza aşamasına gelindi. Diğer bölümlerde ise yapım ihale ve proje hazırlama çalışmaları devam ediyor. Yerköy-Kayseri demiryolu hattı proje ihalesini yaptık, yer teslimini 13 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirdik. 2017 yılı içinde yapım ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Menemen-Manisa 3 ve 4. Hat ve Adana-Mersin 3. 4. Hatların yapımı ihale çalışmalarını 2015 yılı içinde yapmıştık. Etimesgut'ta, YHT setlerinin bakım onarım ve servis hizmetlerinin de verileceği 290 bin m2'lik alanda bakım atölyesi yapım çalışmaları devam etmekte olup, yüzde 74 fiziki ilerleme sağlandı"

2016'da yeni ihaleler olacak

"Eskişehir-Kütahya-Afyon-Burdur/Isparta- Antalya Demiryolu hatları için Etüd-Proje çalışmalarına başladık. Eskişehir-Afyonkarahisar kesiminin kesin proje hazırlama ön yeterlilik başvuruları 2015 yılı Haziran ayında, mali ve teknik teklifler ise Ekim ayında alınmış olup değerlendirme süreci devam etmektedir. Burdur-Antalya kesimi için ön yeterlik başvuruları 2015 yılı Kasım ayında alınmıştır. Afyonkarahisar - Burdur proje hazırlama ihalesi hazırlık çalışmaları da devam ediyor. 2016 yılında bu hattın yapım ihalesine ilişkin çalışmalarımız da devem edecektir"

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Gebze-3. Havalimanı-Halkalı arası YHT geliyor!
  • 07.06.2017 12:36

Gebze-3. Havalimanı-Halkalı arası YHT geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Türkiye genelindeki Yüksek Hız ...

Türkiye'de yeni YHT projeleri için düğmeye basıldı!
  • 25.01.2016 10:41

Türkiye'de yeni YHT projeleri için düğmeye basıldı!

Binali Yıldırım, yeni YHT projeleriyle Ankara ile Sivas arasındaki sürenin 2 saa ...