maritbet girişmaritbet
'Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak'

'Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe Metro İstasyonu'nda Pendik Belediyesince düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Tüm yatırımlar bittiğinde İstanbul'un ulaşımının büyük ölçüde raylı sistem üzerinden gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, "Raylı sistemle boğaz geçişi konusunda Marmaray'ın ardından Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerindeki hattı da devreye almak suretiyle iki alternatifli bir imkanı oluşturmuş oluyoruz." açıklamasında bulundu.

"Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak"

Erdoğan, "Hamdolsun ne yaptınız ki diyenlere dün akşam sabah namazına doğru parlamento güzel bir cevap verdi, ama gerçek cevabı inşallah beşer planında egemenlik milletindir. Şimdi milletim inşallah gerçek kararı verecek. Nihai kararı verecek ve bu nihai kararla beraber Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacaktır. Milletimiz için hayırlı olsun. Ülkemiz için hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Sizlerden şimdiden bir ricada bulunuyorum; bu referandumla ilgili kampanyada inanıyorum ki sizler gece gündüz demeden çalışmak suretiyle geleceğe yürüyeceksiniz. Çünkü bizim Rabiamız var. Çünkü biz tek milletiz, tek bayrağız, tek vatanız, tek devletiz. Öyleyse durmak yok, yola devam."

"Attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İl Teşkilatına yönelik saldırıya değinen Erdoğan, "Bunlarla bir yere varmak mümkün değil. Şunu iyi bilsinler ki kardeşlerim bizler bu yola her şeyimizi koyduk." dedi.

Erdoğan, "Onlar geleceğimizi karartmak isteyecek, biz yaptığımız her yatırımla, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar terör örgütlerinin silahları ve bombalarıyla yakacak, yıkacak biz ise inşa edeceğiz, ihya edeceğiz. Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız. Onlar öldürmenin yollarını arayacak, biz yaşatmanın çaresine bakacağız. Çünkü biz hep birlikte Türkiyeyiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı'nın açılışının ardından vatman koltuğuna oturdu.

Kartal-Yakacık-Pendik-Tavşantepe Metro Hattı'nın açılışının ardından, vatman koltuğuna geçerek, metroyu kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, aracı Tavşantepe İstasyonu'ndan Yakacık İstasyonu'na kadar kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye başkanlığından bu yana pek çok kez metro kullandığını belirterek, "Şimdiye kadar 10-15 olmuştur; açılışını yaptıklarımı kastetmiyorum." dedi.

Bir gazetecinin "Ustalaştınız mı efendim?" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Şimdi teknoloji çok ileriye doğru gidiyor. Hepsine de bakıyorsunuz vatman noktasında çok gelişiyor. Bu, çok daha farklı, ileri teknoloji. Burada da şimdi ancak indiğim noktada bazı özelliklerini kavramış oldum. Hayırlı olsun." yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı metroya, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile vatandaşlar bindi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak'
  • 21.01.2017 15:34

'Türkiye yeni bir sıçrama noktasına ulaşacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşantepe Metro İstasyonu'nda Pendik Beledi ...