maritbet girişmaritbet
Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim’de başlıyor

Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim’de başlıyor

19 Ekimde başlayacak olan Türkiye Tasarım Haftası'na (Design Week Turkey), tüm dünyadan tasarımda fark gösteren kişiler katılacak.

Uluslararası tasarım dünyası, 19-23 Ekim'de İstanbul'da düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası'nda bir araya gelecek.

Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğinde, Arçelik, Ford Otosan, Seranit Grup ve Şişecam stratejik ortaklığında düzenlenecek Türkiye Tasarım Haftası (Design Week Turkey) 19 Ekim'de Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başlayacak.

Tasarımı sanayi, endüstri ve ihracatla buluşturmayı hedefleyen, ülke genelinde düşünsel ve kültürel bir neslin oluşmasına katkı sağlamayı amaçlayan etkinliğe alanında tanınmış yerli ve yabancı tasarımcılar katılacak.
Uluslararası ve ulusal sergilerin ve ödül töreninin düzenleneceği etkinlikte, tasarım ofisleri ve okulları, tasarımla farkkını belli eden ürünler ve tasarıma dair her şey katılımcılarla buluşacak.

Tasarıma dair her şey bu etkinlikte

Tasarım haftasına ilişkin düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, ihracatta kalıcı değeri artırmak için yüksek katma değerli üretime ihtiyaç olduğunu belirterek, "Daha çok çalışıp gayret göstererek, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve marka ile katma değeri artırmak istiyoruz. Böylece yüksek değerli ürünler ihraç edebiliriz." dedi.

Etkinliğe on binlerce katılımcının gelmesini beklediklerini dile getiren Büyükekşi, daha iyi tasarım yapan Türkiye'nin geleceğinin de iyi tasarlanacağını söyledi.

Büyükekşi, hedef kitleleri arasında sanayiciler, iş adamları, öğrenciler, bürokrasi ve üniversiteler olduğunu belirterek, etkinlikte uluslararası ve yerel sergiler bulunacağını, konferanslar, atölye çalışmaları ve tasarım yarışmasının gerçekleştirileceğini anlattı.

Ülke çapında gerçekleştirilen 22 farklı tasarım yarışmasının finalistlerinin tasarımlarının prototiplerinin de etkinlikte sergileneceğini dile getiren Büyükekşi, Türkiye'de endüstrinin, tasarımın ve ihracatın buluştuğu tek etkinlik olan bu hafta için özel bir alan oluşturduklarını aktardı.

Büyükekşi, dünyanın en iyi tasarım okullarının, stüdyolarının ve üniversitelerin etkinliğe davet edildiğini kaydederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tasarımın yaygınlaştırılması ve özgünleştirilmesi, yüksek değerli ürünlerin geliştirilmesi, ihracata yönelik rekabet gücümüzün artırılması için büyük adım atacağımız bu haftada tasarımcı ile sanayici aynı çatı altında buluşacak. Tasarımın farkındalığını artıracağız. 2023 hedeflerine ulaşabilmek için bu konu bundan sonra da hep gündemimizde olacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye Tasarım Haftası başladı!
  • 19.10.2016 15:49

Türkiye Tasarım Haftası başladı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin katılımıyla başlayan Türkiye Tasarım Haftası 2 ...

Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim’de başlıyor
  • 17.10.2016 16:43

Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim’de başlıyor

19 Ekimde başlayacak olan Türkiye Tasarım Haftası'na (Design Week Turkey), tüm d ...

Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim'de başlıyor!
  • 15.10.2016 10:16

Türkiye Tasarım Haftası 19 Ekim'de başlıyor!

Dünyaca ünlü isimlri ağırlayacak olan Türkiye Tasarım Haftası 19-23 Ekim tarihle ...