maritbet girişmaritbet
Türkiye, MIPIM 2017'de fırtına gibi esecek!

Türkiye, MIPIM 2017'de fırtına gibi esecek!

Fransa'nın Cannes kentinde 14-17 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek olan MIPIM 2017 Fuarı'nda en az 850 Türk katılımcının yer alması bekleniyor.

Gayrimenkul ve emlak sektörünün merakla beklediği MIPIM Fuarı'nda geri sayıma geçildi. Fransa'nın Cannes kentinde 14-17 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan MIPIM'e bu yıl, geçen senelerden daha fazla ilgi var.

İstanbul Çadırı'nın bu yılda yer alacağı dev organizasyona katılan şehir belediyeleri ve belediye başkanları sayısında bir artış bekleniyor. Ayrıca bu yıl, Türkiye'deki mega projelerde maketlerle yabancılara daha detaylı bir şekilde anlatılacak. Beyoğlu Belediyesi'nin oluşumu BIG, geçen yıl olduğu gibi yine MIPIM 2017'de de yerini alacak.

Türk firmalarının toplamda 1800 metrekare stant alanına ulaşması beklenirken, dev organizasyonda yabancılara İstanbul'u anlatacak oturumlar gerçekleştirilecek. Türk ziyaretçi sayısının ise bu yıl 850 civarında olması öngörülüyor.

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Alkaş Perakende Hizmetleri Genel Müdürü Yonca Aközer, 2017 MIPIM hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

MIPIM 2017'ye Türkiye şehirleri damga vuracak

“En başta MIPIM'ı artık katılımcı anlamında daha iyi anlamış durumdayız. MIPIM katılımcısı artık oraya gitmeden, datayı kullanmayı, yabancı yatırımcıyla buluşması gerektiğini geçen sene öğrendi. Bu sene, herkes daha bilinçli olacak. Balıkesir, Kocaeli, Hatay, İstanbul, Antalya, Ordu gibi şehirlerimiz yine olacak.  Kayseri'yi çok istiyoruz çünkü orada bir kış merkezi açılacak. Gaziantep şehri de MIPIM'de olabilir. Bu sene açılış gecesi sponsoru olarak Türkiye olsun istiyoruz”

Bu yıl 15 proje ödül için başvuruda bulundu

“Bu yıl 15 proje MIPIM ödüllerine başvuruda bulundu. Beyoğlu yine en büyük mega projeler konseptinde katılacak ödül törenine. Bu sene İstanbul Çadırı net olmamakla birlikte İBB ve İTO birlikteliğinde daha mega projelere yer verilebilir. Mesela İstanbul'un haricindeki yerel belediyeler de olabilir. Burada Beyoğlu Belediyesi liderlik yaptı diyebiliriz. Şehirlerin katılımı bizim açımızdan çok önemli”

Bakan Özhaseki'nin katılımı önemli

“Bu sene yine bakanlıkla görüşmemiz olacak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve ekibinin katılması da gerekiyor. Bizimle birlikte herkes bunu kendilerine iletti. MIPIM temsiliyeti firmaların üzerinde olmak zorunda. Sonuçta firma olarak gidiyorsunuz ancak orada ülkeler temsil ediliyor. Bu sene yabancı yatırımcıya bir yemek yapacağız”

Hedef 1800 metrekare

“Bugün 1400 metrekarelerdeyiz, bunun 1800 metrekareye çıkmasını öngörüyoruz. Yine İstanbul için bir oturum daha gerçekleştirebiliriz. Şehirlerin belediyelerine MIPIM oturumlarında kentsel dönüşümü anlatabiliriz. Türkiye'nin potansiyelini anlatabileceğimiz her ortamı yakalamaya çalışacağız. Katılan şehirlere de yatırım potansiyeli için maketle katılmalarını öneriyoruz”

Türkiye'deki yeni trendleri anlatmamız gerekiyor

“MIPIM'ın bu sene konsepti yeni düzen. Dünyadaki yeni düzenle birlikte tüketici de değişti. Genç nesil ve teknolojiyi kullanan bir tüketiciden bahsediyoruz. Yaşam dijitalleşmek zorunda olduğu için tamamı şehirleri ve konutları da yakından ilgilendiriyor. Bunların konuşulduğu bir MIPIM'da Türkiye olarak bunlardan geri kalmadığımızı gösterip anlatmamız gerekiyor. Kentsel dönüşümün, yeni trendlerin anlatılması gerekiyor”

Belediye başkanlarının ilgisi artıyor

“2016'da MIPIM'a 850'ye yakın kişi gittik. Bu sene de aynı seviyede bir rakam olacağını düşünüyorum. Geçen yıl 19 belediye başkanı geldi MIPIM'e. 2016'da 11 şehir olarak katıldık, bu yıl 15 şehir olarak katılmayı hedefliyorum. Ayrıca bu yıl gelecek belediye başkan sayısını da 25 olarak hedefliyoruz”

Dünyadaki yenilikler MIPIM'de

“MIPIM'de gayrimenkul sektörünün nabzı atıyor. Burada sadece konut değil otel var, hastane var, marina var. Burada Türkyie olarak MIPIM trendlerini yakalamak zorundayız. Özellikle bu yıl dünyadaki yenilikleri görmek önemli diye düşünüyoruz”

Toplantı sayısı 10'u aşacak

“Firmalarda görüşme hedeflerimiz MIPIM'de 4'tü. Ancak bu yıl MIPIM'e gitmeden firmaların randevu sayısı 10 seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 8 seviyesindeydi. Bu yıl performansımızı 5'e katlamalıyız. Biz ülke olarak yabancılar için çok cazip durumdayız. Ancak baktıkları zaman, bizde sürekliliği görmek istiyorlar. O yüzden onların algısına izin vermeden bizim kendimizi iyi anlatmamız gerekiyor”

3. Havalimanı bu yıl öne çıkacak

Londra ve Paris çadırlardan vazgeçmiyor. Bizim de yerimiz aslında iyice kesinleşti. Biz İstanbul çadırının olduğu yeri çok zor aldık. Geçtiğimiz yıl Paris biraz küçülünce biz hemen devreye girdik. İstanbul maketi bu yıl MIPIM'de olmayabilir. Maketten daha çok mega projelerin maketi burada olabilir. Geçtiğimiz yıl birebir toplantının yapılmasını engelleyen bir karanlık vardı. 3. Havalimanı bu yıl öne çıkacak. MAPIC Fuarı'nda da bu yıl 3. Havalimanı yabancılardan çok ilgi gördü.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Makbule Yönel Maya MIPIM'i değerlendirdi
  • 16.03.2017 13:50

Makbule Yönel Maya MIPIM'i değerlendirdi

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, gayrimenkul fua ...

Erkan Özber, MIPIM 2017'de sorularımızı yanıtladı
  • 15.03.2017 15:10

Erkan Özber, MIPIM 2017'de sorularımızı yanıtladı

Proplan Project Management & Consultancy Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Özber, MIPIM ...

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı
  • 15.03.2017 15:05

Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'i Fransa MIPIM Fuarı'nda anlattı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, MIPIM 2017'de yeni projel ...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!
  • 15.03.2017 14:02

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi MIPIM'de!

Gayrimenkul sektörünün en büyük fuarı MIPIM'e katılan Kocaeli Büyükşehir Belediy ...

Bakan Özhaseki Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı
  • 14.03.2017 18:51

Bakan Özhaseki Türkiye'deki yatırım fırsatlarını anlattı

Bakan Özhaseki’nin ‘Neden Türkiye yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?’ oturum ...

MIPIM'deki İstanbul Çadırı'nda mega projeler tanıtıldı
  • 14.03.2017 15:55

MIPIM'deki İstanbul Çadırı'nda mega projeler tanıtıldı

Gayrimenkul sektörünün en etkili yatırımcılarını buluşturan MIPIM Fuarı'nda yer ...