maritbet girişmaritbet
Türkiye ‘istikrar’ dedi

Türkiye ‘istikrar’ dedi

AK Parti'nin 1 Kasım genel seçimlerinden zaferle çıkmasıyla vatandaş rahat bir soluk aldı. 23 milyon seçmen istikrarı seçti.

1 Kasım genel seçimlerinden zafer çıktı. Sandığa giden 47 milyon seçmen, ezici çoğunlukla bir kez daha AK Parti'ye iktidarı verdi. MHP ve HDP büyük oy kaybetti. CHP ise ülkenin çok büyük bir bölümünde varlık gösteremedi.  

23 milyon oy alan AK Parti, 81 ilin 63'ünde rakiplerini ezip geçti. HDP sadece Güneydoğu'daki bazı illerde, CHP de sahillerde tutunabildi. Dünyanın ilk 10 ekonomisinden birisi olma hedefiyle yola çıkan AK Parti, şimdi kalkınmadan büyümeye, mega projelerden 500 milyar dolarlık ihracata kadar belirlenen 2023 hedeflerine kilitlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Kasım seçimlerinin Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyerek, "Bu demokratik yarışta yer alan tüm partilerimizi, sandığa gidip oy kullanmak suretiyle milli iradenin tecellisini sağlayan tüm vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Tek başına iktidar olan AK Parti'yi, Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nu kutluyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından AK Parti Genel Merkez binasının balkonundan partililere hitap etti. "Bugünkü sonuçtan sonra kardeşliğimizi pekiştirmeye yönelik çözüm irademizden de terörle mücadele yolundaki kararlılığımızdan da bir an dahi ayrılmayacağız" ifadesini kullanan Başbakan Davutoğlu, "Bu yolda yürümeye, hatta koşmaya devam edeceğiz. Eski Türkiye'nin bütün antidemokratik uygulamalarını tarihe gömdük, bundan sonra da gömmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye ‘istikrar’ dedi
  • 02.11.2015 08:30

Türkiye ‘istikrar’ dedi

AK Parti'nin 1 Kasım genel seçimlerinden zaferle çıkmasıyla vatandaş rahat bir s ...