maritbet girişmaritbet
‘Türkiye, Arap dünyasının gözdesi’

‘Türkiye, Arap dünyasının gözdesi’

1 Kasım seçimlerinden AK Parti’nin tek başına iktidar çıkması Körfez yatırımcısını da hareketlendirdi.

Türkiye'deki siyasi belirsizliğin bitmesini bekleyen Körfez yatırımcısı, yeni iş ortaklıkları ve yatırımlar için düğmeye bastı. Arap dünyasıyla yakın ilişkiler kuran ve çok önemli işbirliklerine imza atan Turkey Investment Gate Üst Yöneticisi Hayrettin Turan, emlaktasondakika.com'a özel açıklamalarda bulundu.

hayrettin turan

AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin Arap dünyasındaki yatırımcılar için Türkiye'nin tekrar istikrarlı bir döneme girmesi demek olduğunun altını çizen Turan, “Türkiye, Körfez sermayesi için cazibesini koruyor. 7 Haziran seçimlerinden sonra ertelenen yatırım projeleri tekrar hız kazanacak. Körfez sermayesinin ortak görüşü siyasi istikrarın tekrar oluşmasıydı. Körfezli yatırımcılar, 1 Kasım seçimlerine odaklanmışlardı. Artık istikrarlı bir Türkiye imajı tekrar kendini gösterdi” dedi.

‘ULUSLARARASI EMLAK FUARI SEKTÖRE İVME KAZANDIRACAK'

Yeni kurulacak güçlü bir hükümetle birlikte Türkiye'nin yatırım tercihlerinde tekrar bir adım öne çıkacağını söyleyen Turan, “Ortadoğu'daki karışıklıklardan dolayı ülkemiz, Arap dünyasının gözünde hâlâ yatırım gözdesi. 2016 yılında biri Hilton'da diğeri CNR da yapılması düşünülen iki uluslararası emlak fuarı sektöre ivme kazandıracak” diye konuştu.

‘PROJELER BELİRSİZLİKTEN DOLAYI DONDURULMUŞTU'

 Siyasi istikrarın her konuda olduğu gibi emlak ve gayrimenkul sektöründe de çok önemli bir etken olduğunun altını çizen Turan, “Yatırım ajansı olarak çok ciddiye aldığımız ve emek verdiğimiz 3 büyük proje vardı.  Arap ve Türk şirketlerini bir araya getirdiğimiz bu dev projeler siyasi belirsizlikten dolayı adete dondurulmuştu. Şimdi tekrar hız kazanacağından eminim” dedi.

‘BAHREYN, YATIRIMLARA AÇIK BİR ÜLKE'

Geçen hafta Bahreyn'e bir ziyarette bulunduklarını söyleyen Turan, “Bahreyn, hizmet sektöründen inşaata birçok ekonomik alanda yatırımlara açık bir ülke. Ülkenin en büyük 41 şirketini bünyesinde barındıran Mumtalakat Holding yöneticileri, istikrarlı bir Türkiye ile yakın işbirliği yapmanın öneminden bahsettiler. Türk müteahhitlerinin kullandıkları yüksek teknoloji burada yok. Türk iş adamlarının Bahreyn'e yatırım için gelmeleri noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz' diye konuştu.

bahreyn görseli

‘BAHREYNLİLER TÜRKİYE'DEKİ EMLAK SEKTÖRÜNÜ SORUYOR'

Türk şirketlerinin bu yönüyle Bahreyn'i iyi değerlendirebilmeleri gerektiğini vurgulayan Turan, “Türk şirketlerimiz burada marka işlere imza atacaklarını düşünüyorum. Sayın Büyükelçimiz ve ticaret müşavirimiz de birçok Bahreynli yetkilinin kendilerine Türkiye'de emlak sektörünü sorduklarını söyledi” dedi.

Merve N. Güreş/Emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

‘Türkiye, Arap dünyasının gözdesi’
  • 03.11.2015 08:58

‘Türkiye, Arap dünyasının gözdesi’

1 Kasım seçimlerinden AK Parti’nin tek başına iktidar çıkması Körfez yatırımcısı ...