maritbet girişmaritbet
Turkcell Diyalog Müzesi'ne I-AM tasarımı!

Turkcell Diyalog Müzesi'ne I-AM tasarımı!

I-AM, Gayrettepe metro istasyonu içinde hayata geçirilen, “Turkcell Diyalog Müzesi” projesinin fuaye tasarımını üstlendi.

Birçok projeye imza atan tasarım ajansı I-AM, “Turkcell Diyalog Müzesi” projesi çerçevesinde “Karanlıkta Diyalog” ve “Sessizlikte Diyalog” deneyim alanlarının fuaye tasarımını yapacak.

Gayrettepe metro istasyonu içinde ziyaretçilerine duyma ve görme engellilerin yaşadığı hayatın bir simülasyonunu deneyimletmeyi hedefleyen proje kapsamında, çift yönden girişi ve çıkışı bulunan bir pasaj içinde çalışan I-AM, bilet satış gişesi, bekleme alanları ve cafe alanını tasarladı.

ZORLU OLDUĞU KADAR TATMİN EDİCİ  

Turkcell Diyalog Müzesi'nin sosyal sorumluluk barındıran içeriğiyle kendilerini heyecanlandırdığını belirten I-AM'in Kurucu Ortaklarından Emre Kuzlu, derinlikli bir ön hazırlık gerektiren projenin uygulama süreciyle ilgili bilgi verirken “Öncelikle bekleme alanında Braille (Körler alfabesi) ve işaret dilinin bir arada kullanıldığı büyük bir yüzey oluşturduk. Sergi rehberlerinin de görme ve duyma engelli kişiler oluşundan yola çıkarak, doku ve ışık öğelerini tüm yüzeylerde yoğun olarak kullandık. Bu doğrultuda, ‘Karanlıkta Diyalog' ve ‘Sessizlikte Diyalog' deneyimlerine ait panoları da ışıklı ve dokulu duvarlar üzerine yerleştirdik” dedi. Hayattaki rollerin dramatik ölçüde yer değiştirmesine imkan tanıyan projenin bireyler arasında diyaloğu güçlendiren ve empatiyi kolaylaştıran bir zemin oluşturduğuna vurgu yapan Kuzlu, bu proje için mekan tasarlamanın tüm I-AM ekibi için zorlu olduğu kadar tatmin edici bir deneyim olduğunu da sözlerine ekledi.

Turkcell Kurumsal Sosyal Sorumluluklar Müdürü Aslı Ünlü ise “Projenin ruhunu ve hassasiyetini içselleştirmeyi başaran I-AM ekibi, alanın ve ziyaretçilerin ihtiyaçlarına pratik çözümler sunarak keyifle zaman geçirilebilecek sıcak ve samimi bir alan oluşturdu. I-AM'in tasarımını uygulamaya koymadan öncesine ve sonrasına baktığımızda çok ciddi bir fark görüyoruz” diyerek I-AM'in tasarım gücünün projeye büyük katkı sağladığına dikkat çekti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

I-AM, 2017 için tüketici trendlerini açıkladı
  • 20.12.2016 15:38

I-AM, 2017 için tüketici trendlerini açıkladı

I-AM, 20 yıllık deneyimi ile markaların 2017 yılında iş sonuçlarına etki edecek ...

Turkcell Diyalog Müzesi'ne I-AM tasarımı!
  • 24.10.2016 14:45

Turkcell Diyalog Müzesi'ne I-AM tasarımı!

I-AM, Gayrettepe metro istasyonu içinde hayata geçirilen, “Turkcell Diyalog Müze ...

Juma Vadi'nin örnek dairesini I-AM tasarladı
  • 04.10.2016 11:36

Juma Vadi'nin örnek dairesini I-AM tasarladı

Tarabya'da konumlandırılan Juma Vadi projesinin iç mekan tasarımları I-AM imzası ...