maritbet girişmaritbet
Turkcell, 3G ihalesinde Lot 1'i almaya layık görüldü!

Turkcell, 3G ihalesinde Lot 1'i almaya layık görüldü!

Turkcell iştiraki Astelit, Ukrayna'da yapılan 3G ihalesinde Lot 1'i almaya hak kazandı.

Turkcell iştiraki Astelit, Ukrayna'da yapılan 3G ihalesinde 118,4 milyon dolarlık teklif vererek yatırıma ve üstün müşteri deneyimi sağlamaya en uygun frekans bandını içeren Lot 1'i almaya hak kazandı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'da iletişimin dönüm noktası olarak tanımlanan 3G ihalesi dün yapıldı.

Turkcell'in yüzde 55 hissesine sahip olduğu ve Ukrayna'da "life:)" markasıyla faaliyet gösteren iştiraki Astelit, Lot 1'i almaya hak kazandı. Astelit, Lot 1 için 3 milyar 355 milyon 400 bin Ukrayna Grivnası, yani ihalenin yapıldığı günün kapanış kuruyla yaklaşık 118,4 milyon dolarlık teklif verdi.

3G'yi Ukraynalı müşterileriyle buluşturmak için harekete geçen life:), lisansın alınması sonrasında, 6 ay içinde abonelerinin 3G kullanabilmesini hedefliyor.

İhale koşullarına uygun olarak, 18 ay içinde Ukrayna'daki tüm bölgesel merkezler 3G kalitesinde kapsanacak.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Vekili İlker Kuruöz, Ukrayna'daki tarihi sürecin bir parçası olmaktan gurur duyduklarını bildirdi.

Ukrayna'da en iyi frekans bandında hizmet vermek için gösterdikleri çaba ve elde ettikleri başarının Turkcell'in faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde teknolojide lider olma ve müşterisine en iyi hizmeti sunma ilkesinin önemli bir göstergesi olduğunu aktaran Kuruöz, “Türkiye'deki teknolojik liderliğimizi de 4G ile ileri taşıyarak, hem ülkemize en yüksek kalitede hizmet sunmayı, hem de bölgemizde örnek olmayı sürdüreceğiz." dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Turkcell, 3G ihalesinde Lot 1'i almaya layık görüldü!
  • 24.02.2015 15:14

Turkcell, 3G ihalesinde Lot 1'i almaya layık görüldü!

Turkcell iştiraki Astelit, Ukrayna'da yapılan 3G ihalesinde Lot 1'i almaya hak k ...