maritbet girişmaritbet
Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu

Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu

Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, 19 Mayıs kutlamalarında gösteri uçuşu yapacak ekipte yer alacak.

ESD - Türk Hava Kuvvetlerinin akrobasi timi Türk Yıldızları'nın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapacağı gösteride, ekibe 9 ay önce katılan Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay da ilk kez görev alacak.

Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay (38), Samsun Çarşamba Havalimanı'nda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenleri için yapılan prova öncesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesini Samsun'dan başlattığını anımsatan Özatay, gösteri uçuşu yapacak ekipte bulunmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getirdi.

Türk Yıldızları ile uçmanın hayali olduğunu belirten Özatay, "Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun'da, bir kadın olarak Türk Yıldızları ile ilk kez uçmak benim için onur ve gurur verici. Çok heyecanlıyım. Bu uçuş tarihte ilk olacak. Türk Hava Kuvvetlerinde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde her kademede çok sayıda kadın pilot bulunmasına karşın Türk Yıldızları'nda bu bir ilk olacak" dedi.

Yaklaşık 15 yıldır savaş pilotluğu yaptığını ve 9 ay önce Türk Yıldızları'na katıldığını anlatan Özatay, "Pilot olmak çok büyük hayaldi. Bu hayali gerçekleştirdikten sonra Türk Yıldızları'nın bir  parçası olabilmek anlatılamaz bir duygu" ifadesini kullandı.

Türk Yıldızları'nın, savaş pilotlarından oluştuğunu anımsatan Özatay, "Türk Yıldızları olarak diğer jet pilotlarından farkımız, birbirimize çok yakın ve yere yakın uçuyoruz. 4 aydır çok sıkı bir çalışma dönemi geçirdik" diye konuştu. 

Ailesinin en büyük destekçisi olduğunu vurgulayan 2 çocuk annesi Özatay, "Eşim de emekli  savaş pilotu. Ailem en büyük destekçim. Bugün eşimin doğum günü. Onun da doğum gününü buradan kutluyorum" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu
  • 17.05.2015 22:20

Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu

Türk Yıldızları'nın ilk kadın pilotu Hava Pilot Binbaşı Esra Özatay, 19 Mayıs ku ...