maritbet girişmaritbet
Türk mimarlar dünyanın zirvesinde!

Türk mimarlar dünyanın zirvesinde!

2008 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Dünyanın En İyi Yapıları yarışmasında bu yıl Türkler şov yapacak.

Dünyanın En İyi Yapıları' yarışması finalinde Türkiye'den 20 proje var. Türkiye, bu sayıyla Avustralya ve İngiltere'nin ardından üçüncü ülke oldu

Dünya inşaat liginde Türk müteahhitlerinin artan ağırlığı mimarları da etkiledi. Engineering News Record'un her yıl düzenli olarak açıkladığı Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası İnşaat Şirketi listesinde Çin'in ardından 42 firmayla ikinci olan Türk müteahhitlerden sonra şimdi de uluslararası proje pazarında Türk mimarların çalışmaları damga vuruyor. 2008 yılından bu yana düzenli olarak gerçekleştirilen "Dünyanın En İyi Yapıları" yarışmasına Türk mimarlar damga vuracak. World Architecture Festival kapsamında düzenlenecek yarışmada Türkiye, Avustralya ve İngiltere'nin ardından en fazla proje sunan finalist arasında yer aldı. 47 ülkeden 700 projenin yer aldığı yarışmada kısa liste açıklandı. Foster + Partners, Zaha Hadid Architects, Herzog & de Meuron, OMA, Buro Ole Scheeren gibi dünyanın en iyi mimarlık firmaları arasında. 

20 BİNA VİTRİNDE 

Türkiye'den 20 çalışma yer aldı. 30 farklı kategoride gerçekleştirilecek yarışmanın otel kategorisinde İstanbul'daki St. Regis Oteli Emre Arolat Mimarlık, Antalya'daki Maxx Royal Kemer Resort Baraka Mimarlık, Eskişehir'deki Thermal Spa Hotel ise GAD Mimarlık adıyla yarışacak. 

FİNALDE ANADOLU'DAN PROJELER YARIŞACAK

Ofis kategorisinde ise Maslak No 1 Office Tower Emre Arolat ile Ankara'daki ONS Incek Residence Showroom ise Yazgan Design ismiyle yarışacak. Mersin'deki Tac-Sev kampüsü gibi Anadolu kentlerindeki projelerinin de yer alacağı yarışmadaki kategoriler arasında sağlık, renk, fütürist yapılar gibi alanlar yer alacak. Yarışma, 4-6 Kasım'da Singapur'daki Marina Bay Sands'ta sonuçlanacak. 

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk mimarlar dünyanın zirvesinde!
  • 27.06.2015 09:46

Türk mimarlar dünyanın zirvesinde!

2008 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirilen Dünyanın En İyi Yapıları yarı ...