maritbet girişmaritbet
Türk girişimci 'yanmayan ev' üretti

Türk girişimci 'yanmayan ev' üretti

Perpan adlı malzeme ile inşa edilen yapılar sayesinde artık öğrenci yurdu ve fabrika yangınlarında yaşanan can kayıpları son bulacak.

Son dönemlerde gündeme gelen öğrenci yurdu ve fabrika yangınlarında yaşanan can kayıpları yeni üretilen yanmaz malzemeyle son bulacak. Perlit madeninden üretilen tamamen yerli Perpan adlı malzeme ile inşa edilen yapılar 1500 dereceye kadar ısıyı hapsediyor. İtfaiye ve sağlık ekiplerinin hazır bulunduğu etkinlik alanında Perpan ile inşa edilen kulübe yakılarak 1500 dereceye kadar sıcaklıkta dahi erimediği ve yan odada oturan kişinin hiç zarar görmediği sergilenecek. Lazerli ölçüm cihazları ile sıcaklığı ölçülen evi uzman heyet inceleyecek.

TOKİ, Emlak Konut, Emlak Plan ve Projelendirme Dairesi, Kağıthane Belediyesi, İstanbul İl milli Eğitim Müdürlüğü, Yurtkur, Kiptaş, Ağaoğlu İnşaat gibi kurumların katılımıyla düzenlenecek etkinlikte dünyada bir ilk olan perlitten üretilen levhalar basına ve kamuoyuna tanıtılacak.

Dünya rezervinin yüzde 75'inin Türkiye'de yer aldığı Perlit madeninden üretilen Perpan isimli malzemenin tanıtımı için düzenlen etkinlikte yan yana 2 odanın sıcaklık değerleri ve binanın yangına karşı direnci uzmanlar tarafından incelenecek.

Program: 
Tarih:
22 Aralık 2016
Saat: 13.00
Yer: Arıcılar Mah. Kazancı sok. No:1 Arıcılar Cami Yanı Kağıthane İstanbul

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Uçaklarda kullanılan 'yanmayan' malzemeden ev üretiyorlar
  • 22.11.2018 12:18

Uçaklarda kullanılan 'yanmayan' malzemeden ev üretiyorlar

Konya'da bir firma tarafından uçak ve hızlı trenlerde kullanılan SMC adı verilen ...

Türk girişimci 'yanmayan ev' üretti
  • 21.12.2016 11:01

Türk girişimci 'yanmayan ev' üretti

Perpan adlı malzeme ile inşa edilen yapılar sayesinde artık öğrenci yurdu ve fab ...