maritbet girişmaritbet
Türk gayrimenkul sektöründe Arap rüzgarı!

Türk gayrimenkul sektöründe Arap rüzgarı!

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu, Beyoğlu Belediyesi'nde Çalık Holding ve TASCA işbirliğinde başladı.

Beyoğlu Belediyesi'nin desteğiyle başlayan Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu'nun birincisi yoğun bir katılımla gerçekleşti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliğinde belediye binasında gerçekleştirilen forumda Tarlabaşı 360 projesi masaya yatırıldı.

Çalık Holding Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ve TASCA Türk Arap Ekonomi ve Stratejik İşbirliği Derneği Başkanı Muhammed Adil'in katılımıyla gerçekleştirilen forum, yerli ve yabancı basın mensupları tarafından takip edildi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın açılış konuşmasıyla başlayan forumda ilk olarak masaya Beyoğlu yatırıldı. Başkan Demircan'ın Beyoğlu'nun tarihiyle birlikte kentsel dönüşüm ve belediye binası hakkında verdiği bilgilerden sonra sözü TASCA Başkanı Muhammed Adil aldı.

Ortakları rakamlarını yukarı çekmeliyiz

TASCA'nın tüm gelişmeleri pozitif olarak gördüğünü ve siyasetin, gelişimin önündeki tek yol olmadığını belirten Adil ‘Emlak ve konut yatırımlarında daha fazla ortaklıklara ihtiyacımız var. Önümüzde çıkacak engeller için birlikte çalışmalıyız. Tarlabaşı 360 projesi hem tarihi hem de ekonomik anlamda çok önemli. İki tarafın çıkarlarını korumak adına yeni yasalar çıkabilir. Mevcut ortaklık rakamlarımız yüksek ancak daha da yukarıya çıkmasını istiyoruz. Arap sermayesi emlak veya başka bir sektöre yönlendirilebilir' diye konuştu.

Türkiye'de Arap müzesi

Tarlabaşı 360 projesinde Arap eserlerinin sergileneceği bir müzenin de olabileceğini belirten Adil ‘İstanbul'da böyle bir müze çok önemli çünkü turist sayısı artabilir. Aynı şekilde Türk eserlerinin sergileneceği bir müze de Arap ülkelerinde olsun' ifadelerini kullandı.

türk arap gayrimenkul yatırım forumu

Enflasyon ve büyüme rakamları önemli

Forumunun ikinci bölümünde söz alan PWC Ortağı Ersun Bayraktaroğlu, Türk gayrimenkul sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bir ülkeye yatırım yaparken yabancıların birçok noktaya dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Bayraktaroğlu ‘Önümüzdeki 20 yılda Almanya'yla birlikte sadece Türkiye'nin önemli büyüme rakamları hedeflediğini biliyoruz. Türkiye için 4'ün altındaki büyümeler sorunlu ancak önümüzdeki dönemde bu rakamlar yükselecek. Ayrıca enflasyonu 10'un altında olmak kaydıyla 4-5 seviyelerinde tutmak önemli' ifadelerini kullandı.

Gayrimenkul sektörü istihdam sağlıyor

Tüm verilerle birlikte işsizlik rakamlarının da önemine dikkat çeken Bayraktaroğlu ‘İşsizlik rakamları 10'un altında olmalı. Bu dikkat eidlmesi gereken bir nokta. Ayrıca bu bağlamda gayrimenkul sektörünün oluşturduğu istihdam alanı da çok büyük. Gerekli hedeflere ulaşabilmek için gayrimenkul ve diğer sektörlerde yabancı yatırımlara ihtiyaç var' şeklinde konuştu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!
  • 31.08.2015 17:29

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu tanıtılıyor!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, GAP İnşaat Genel Müdürü Feyzulla ...

Araplar gözünü 3. Havalimanı'na dikti!
  • 31.08.2015 16:25

Araplar gözünü 3. Havalimanı'na dikti!

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu'nda Arap yatırımcıların 3. Havalimanı çevre ...

Türk gayrimenkul sektöründe Arap rüzgarı!
  • 31.08.2015 16:06

Türk gayrimenkul sektöründe Arap rüzgarı!

Türk Arap Gayrimenkul Yatırım Forumu, Beyoğlu Belediyesi'nde Çalık Holding ve TA ...