maritbet girişmaritbet
'Türk filmleri müzesi'ne kira engeli!

'Türk filmleri müzesi'ne kira engeli!

Hayalindeki film müzesini kurmak için çalışmalara başlayan Arzu Film’in sahibi Ferdi Eğilmez, 49 yıllığına kiralayabileceği bir vakıf binası arıyor.

Fenomen hale gelmiş ve 4 nesildir ilgi gören filmlere imza atan Arzu Film'in sahibi Ferdi Eğilmez, hayalindeki film müzesi için kiralık yer sıkıntısı yaşıyor. Müze kurmak için uygun binaların yüksek kirası nedeniyle vakıflara yönelen Eğilmez, 49 yıllığına kiralayabileceği bir vakıf binası arıyor. 

Arzu Film'i 50 yıl önce kuran Ertem Eğilmez, aralarında ‘Hababam Sınıfı', ‘Bizim Aile', ‘Gülen Gözler', ‘Şabanoğlu Şaban', ‘Süt Kardeşler', ‘Tosun Paşa', Köyden İndim Şehire', ‘Arabesk' gibi 4 nesildir gördüğü ilgiyi kaybetmeyen 90 filme imza attı.

1996'da babasının yerine geçerek yeni nesil ‘Hababam Sınıfı' serisinin ve ‘Kahpe Bizans' ile ‘Hemşo'nun da yer aldığı 12 filmle Ertem Eğilmezi'in filkmlerine yenilerini ekleyen oğlu Ferdi Eğilmez de Arzu Film'in portföyündeki film sayısını 102'ye ulaştırdı.

50. YILINDA MÜZE KURACAK! 

Ferdi Eğilmez, Arzu Film'in 50'nci yılına denk gelen 2015'te kuracağı müzenin çalışmalarına birkaç yıl önce başlarken yer konusunda yaşadığı sorunu hâlâ çözebilmiş değil. 

Fenomen haline gelmiş filmlerin unutulmaz oyuncularının balmumu heykellerini, setlerde kullanılan dekor malzemelerini, kostümleri, oyuncularla yapılan sözleşmeler ve filmlerin senaryoları gibi dokümanları kuracağı müzede sergilemek isteyen Eğilmez, düşündüğü mekânların yüksek kirası nedeniyle müze projesini henüz hayata geçiremedi. Film karakterlerinden esinlenilerek üretilecek olan hediyelik ve hatıralık ürünlerin satışından elde edilecek gelirle müzenin kirasını ve diğer giderlerini karşılamayı düşünen Ferdi Eğilmez, yüksek maliyet nedeniyle gündemine vakıf binalarını aldı. Eğilmez, kira bedeli daha az olan vakıflara ait bir binayı 49 yıllığına kiralayarak hayalindeki müzeyi açmak istiyor.

MÜZE PROJESİNDEN SONRA ÇİZGİ FİLM ÇEKECEK! 

Ferdi Eğilmez, aynı zamanda fenomen yapımların çizgi filmlerini de çekecek. Burak Ağdemir'in örnek çizimlerini beğenen Eğilmez, telif şartlarının uygun olması ve tatmin edici bir hikâye yazılabilmesi halinde başta ‘Süt Kardeşler' olmak üzerine üzerindeki ilgiyi kaybetmeyen filmlerin 90 dakikalık çizgi filmlerini çekeceğini söyledi. Ferdi Eğilmez'in çizgi film konusunda önündeki en büyük engel, unutulmaz karakterleri canlandıran oyuncuların veya vârislerinin yüksek miktarlarda telif isteyebileceği. Söz konusu çizgi filmlerden elde edilecek gelirin belirsiz olması nedeniyle Eğilmez, oyunculara veya vârislerine peşinen telif ücreti ödemekten çekiniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

'Türk filmleri müzesi'ne kira engeli!
  • 03.06.2015 10:10

'Türk filmleri müzesi'ne kira engeli!

Hayalindeki film müzesini kurmak için çalışmalara başlayan Arzu Film’in sahibi F ...