maritbet girişmaritbet
Türk ekibi Dünya Tasarım Ödülleri’ne damga vurdu!

Türk ekibi Dünya Tasarım Ödülleri’ne damga vurdu!

Dünya Tasarım Ödülleri Yarışmasında yaptıkları tasarımlarla dikkat çeken Türk ekip ödülleri topladı.

ODTÜ Öğretim Üyesi Dr. Hakan Gürsu, ABD'nin Los Angeles kentinde düzenlenen yarışmanın, dünyanın en prestijli endüstriyel tasarım ödülleri arasında yer aldığı ifade etti. 

DÜNYA TASARIM ÖDÜLLERİ'NDE İKİNCİLİK ÖDÜLÜ!

Designnobis ekibinin 7 ödül birden kazandığını bildiren Gürsu, tasarımlar arasında öne çıkan "Solar Taksi"nin elektrikli bir araç olarak tasarlandığını, aynı zamanda güneş panelleri sayesinde temiz enerjiyle çalıştığını anlattı. Bu tasarımın Ulaşım ve Alternatif Yakıtlı Araçlar kategorilerinde 2'ncilik ödülü ve mansiyon aldığını bildiren Gürsu, şöyle konuştu: "Solar Taksi'nin, şehir merkezlerinde turistik amaçlı kullanımı hedefleniyor. Tasarım, alternatif enerjisiyle ve yüksek performansıyla geleceğin ulaşım aracı olarak nitelendiriliyor. Güneş enerjisini kullanımının yanında elektrikli olan araç, hafif, ekonomik, güvenli ve çevreci ürün kimliğiyle modern ortamlara uyum sağlarken panoramik manzarası ile ferah bir iç mekan oluşturuyor. Katlanabilir koltuklarıyla 5 yolcuya kadar genişleyen esnek iç hacmi, rampa ve çift kapısı ile engelli kullanımı için de erişilebilirlik sağlıyor.

Türk ekipten masa lambasına alternatif

"Torchia Solar" isimli tasarımda ise taşınabilir şarj ve aydınlatma ünitesi için enerji kaynağı olarak güneşin kullandığını dile getiren Gürsu, solar panellerle elde edilen enerjinin, cep telefonu gibi taşınabilir cihazlarda kullanılabilmesinin sağladığını kaydetti.

Gürsu, acil durum ve afet halinde aydınlatma ve işaretleme yapabilen tasarımın Sürdürülebilir Yaşam kategorisinde 1'incilik ödülüne layık görüldüğünü belirtti. 

"Scorpion Lamp" adını verdikleri tasarımı da mevcut masa lambalarının kafa ve boy ayar mekanizmaları sebebiyle kısa zamanda verimsiz hale gelmesine çözüm olarak tasarlandığını bildiren Gürsu, tasarımın herhangi bir mekanizma içermeden muazzam bir aralıkta ayarlanabilen minimalist bir ürün olduğunu kaydetti. Gürsu, Scorpion Lamp'ın Ev Ürünleri-Aydınlatma kategorisinde 3'üncülük ödülü aldığını söyledi. 

Dünya Ödüllü Şirketler sıralamasında ilk 5'e yükseldi

Gürsu ve ekibi, bu dört ödülün yanı sıra çağdaş kent yaşamına uyumlu taksi istasyonu "Taxi Station" tasarımı Mimari ve Diğer Mimari kategorilerinde; modüler parçalardan oluşan ve alet kombinasyonları oluşturmayı sağlayan inovatif set "Modular Hand Tools" ise Bahçe Mobilya ve Aksesuarları kategorisinde mansiyon ödüllerine layık görüldü.

Bu ödüllerle "Dünya Ödüllü Şirketler" sıralamasında ilk 5'e yükselen Gürsu ve  ekibinin son 8 yılda toplam 135 tasarım ödülü bulunuyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türk ekibi Dünya Tasarım Ödülleri’ne damga vurdu!
  • 11.04.2015 15:17

Türk ekibi Dünya Tasarım Ödülleri’ne damga vurdu!

Dünya Tasarım Ödülleri Yarışmasında yaptıkları tasarımlarla dikkat çeken Türk ek ...

Dünya Endüstriyel Tasarım Haftası açıldı!
  • 30.06.2012 10:19

Dünya Endüstriyel Tasarım Haftası açıldı!

29 haziran-6 Haziran dünya tasarım haftası ilk gün açılış kutlaması sebebiyle, 2 ...