maritbet girişmaritbet
Türk basınının gündeminde bugün ne var?

Türk basınının gündeminde bugün ne var?

Tük basınının gündeminde cereyan eden olayları ve gazetelerin ilk sayfaları sizler için derledik

TÜRKİYE 

"Üçüncü nükleeri yapacağız"

Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü nükleer santrali için hazırlıklara başlaması Türkiye Gazetesi'nin manşetinde yankı buldu. Alının bilgilere göre mühendislerin eğitimine dahi başlandı.

Gazetenin ilk sayfasında yer bulan haberler arasında terörün bitmesi ile Diyarbakırlı çocukların yüzününün gülmeye başlaması ve Bursaspor'un yaşamını yitiren Başkanı İbrahim Yazıcı'nın cenazesi de bulunuyor.

CUMHURİYET

2 bin El Kaideci aramızda geziyor

MİT ve Emniyet istihbaratı Türkiye'de 2 binin üzerinde Türk vatandaşı El Kaide üyesinin bulunduğunu belirledi. Bu kişilerin Afganistan, Pakistan, Bosna ve Çeçenistan gibi “cihat bölgeleri”ne giderek eğitim aldığı ve sonrasında Türkiye'ye döndükleri bildirildi. Hücre şeklinde örgütlenen bu kişilerin hareketleri yakından izleniyor.

HÜRRİYET

10.7 milyon çarşıda uçtu

Almanya'daki şirketin banka hesabından imza taklit edilerek Çin'de bir firma ile Kapalıçarşı'da bir kuyumcuya gönderilen toplam 15.4 milyon Euro buhar oldu.

MİLLİYET

Sır dosya kapandı

Eski Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın sır ölümüyle ilgili yargılanan tek kişi olan Halil Kesici beraat etti.

VATAN

Onlar da çekiliyor

PKK'nın sınır dışına çekilmeye başlamasının ardından bölgede görev yapan korucular da üs bölgelerini boşaltarak köylerine dönüyor.

RADİKAL

Pentagon Hacker'ı uyarıyor

Pentagon'un yarışmasında birinci olan 'beyaz hacker' Can Yıldızlı ile bir restoranda buluştuk. Garsondan wifi şifresini istedi. İnternete bağlandı. Oradaki herkesin internette ne yaptığını ekranda gördü. Ve uyarılarını sıraladı.

AKŞAM

İtibarımız enkaz altında

Müteahhitten rüşvet alıp, 'çürük' binaya 'sağlam' raporu veren hocalara rektör isyanı: Yıllarca çalışıp depremde uzmanlaştık. Onlar yüzünden emeklerimiz boşa gitti. İtibarımızı ters yüz ettiler.

SÖZCÜ

Başbakan olarak kal Çankaya'ya çıkma!..

İktidar ile cemaat arasındaki gerilim bir kez daha gün yüzüne çıktı. Gülen'in sözcüsü Hüseyin Gülerce, Erdoğan'ı köşesinden böyle uyardı.

AYDINLIK

'AKP iktidarını bana borçlu'

AKP iktidarının alacaklıları bir bir ortaya çıkıyor. Abdullah Öcalan'dan sonra, Danıştay saldırısının sanığı Osman Yıldırım da 'AKP iki dönemdir iktidarını bana borçlu" dedi.

HABERTÜRK

Açık destek

Başbakan Erdoğan, Suriye'de ABD öncülüğünde bir uçuşa yasak bölge uygulamasını destekleyeceğini açıkladı; ABD'ye "Güçlü tavır al" çağrısı yaptı.

SABAH

Kırmızı çizgiler çoktan aşıldı

Başbakan'dan Washington'a: Esad kendi halkına karşı kimyasal silah kullanıyor. Obama'nın ilan ettiği kırmızı çizgiler geçildi. ABD yönetimi gerekli adımları atmalı.

POSTA

Kürtaj cinayeti

Hamile bıraktığı sevgilisine kürtaj yaptırmak için çok acil paraya ihtiyacı vardı. İstediği parayı vermeyen 84 yaşındaki amcasını ve 80 yaşındaki yengesini öldürdü. Evin altını üstüne getirdi ama bir tencerenin içine saklanmış 130 bin lirayı bulamadı.

BİRGÜN

Başkan olma Köşk'e çıkma

Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Erdoğan'ın başkanlıktan vazgeçmesi ve Köşk'e aday olmaması halinde, anayasa için yapılacak referandumun da arızasız geçeceğini yazdı.

YENİ ŞAFAK

Uçuşa yasak bölgeye destek veririz

Başbakan Erdoğan, ABD'nin Suriye'de uçuşa yasak bölge ilan etmesi durumunda Türkiye'nin karara destek vereceğini söyledi. Erdoğan "Obama'nın Suriye için ilan ettiği o kırmızı çizgi çoktan aşıldı" dedi.

ZAMAN

Avrupa'nın ortasında vatansız insanlar

Avrupa'nın kapısı Yunanistan'a ulaşan göçmenler, ekonomik kriz ve ırkçı saldırılardan bunalarak bin pişman ülkelerine dönmeye başladı. Ancak Atina'da, dönebilecekleri vatanları olmayanlar da var. Ülkelerinde kendilerini ölümün beklediğini bilenler için artık ailelerine kavuşmak Kafdağı'na ulaşmak kadar zor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!
  • 14.03.2024 14:45

Türkiye'nin 4 bölgesindeki fay hatları!

Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan fay hatları ve yüzey kır ...

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!
  • 22.02.2024 16:55

Türkiye'de havacılığın 10 yıllık altın çağı!

Türk savunma sanayisi yaklaşık 10 yıllık dönemde 9 milli platformun ilk uçuşları ...

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor
  • 09.02.2024 11:22

Kalkınma Yolu projesi bölge ülkelerini yakınlaştırmayı planlıyor

Kalkınma Yolu projesi Avrupa'dan Basra Körfezi'ne kadar geniş bir coğrafyada fay ...

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!
  • 30.01.2024 16:24

2023 yılında meteorolojinin "en"leri bu bölgelerde kaydedildi!

2023'te en yüksek sıcaklık 49,5 derece ile Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde, en ...

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor
  • 10.11.2023 13:51

Türkiye FSRU tesisleriyle dünyada üçüncü sırada yer alıyor

Türkiye, enerji arz güvenliğinde önemli rol oynayan 3 Yüzer Sıvılaştırılmış Doğa ...