maritbet girişmaritbet
Türk Akımı Projesi için imza yakın!

Türk Akımı Projesi için imza yakın!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı Projesi'nin inşası için imzaların bu ayın sonunda atılabileceğini bildirdi.

TÜRK AKIMI İMZASI

Rusya'nın resmi haber ajansı Itar-Tass'ın haberine göre, Novak, Türk Akımı Projesi'yle ilgili, 27-29 Haziran tarihlerinde Avrupa Birliği'yle görüşeceklerini ifade etti. Avrupa Birliği'yle sadece projeyi değil, Ukrayna'yla aralarındaki doğalgaz tedariğine ilişkin konuları da görüşeceklerini bildiren Novak, Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın, haziran sonunda imzalanabileceğini kaydetti. Öte yandan Novak, projenin Yunanistan ayağını finanse etmek isteyen Rus şirketler ve bankaların mevcut olduğunu, projeyle ilgili çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Türk Akımı Projesi'nin ilk safhasının, 3.3 milyar Euro'ya mal olması bekleniyor.

RUS enerji şirketi Gazprom, Almanya'ya iki koldan uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattı inşa edecek.

Rusya'nın devlet destekli ajansı Sputnik'in haberine göre, İngiltere'den Shell, Avusturya'dan OMV ve Almanya'dan E.ON ile anlaşan Gazprom, Baltık Denizi'nden geçerek Almanya'ya uzanacak yeni bir doğalgaz boru hattının inşasını tamamlayacak. Rusya'nın ikinci büyük şehri St. Petersburg'ta düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu'nda bir araya gelen dört şirketin yetkilisi, proje için ilk protokolü imzaladı. Şirketler, Avrupalı tüketicilere doğalgazın ulaştırılması için yakın zamanda bir ortaklık yapısı kuracaklar. Gazprom'un projede en az yüzde 51'lik paya sahip olması beklenirken, yeni boru hattının yıllık 55 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacağı ifade edildi.

GÜNEY AKIM İPTAL

Rus gazını Avrupa'ya taşıyacak Güney Akım Projesi'nin iptal edilmesinin ardından, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus gazını Avrupa'ya Türkiye üzerinden taşıyacak bir boru hattı yapılacağını geçen aralık ayında açıklamıştı. Türk Akımı adı verilen projenin 63 milyar metreküp kapasiteli olacağı duyurulmuştu. Bu miktarın 47 milyar metreküplük kısmı Avrupa'ya iletilirken, geri kalan 16 milyar metreküplük bölümünün Türkiye'de tüketilmesi öngörülüyor. Türkiye, geçen yıl Rusya'dan 27.3 milyar metreküp doğalgaz ithal etti.

Rusya ve Yunanistan Türk Akımı konusunda anlaştı

Rusya ve Yunanistan "Türk Akımı" boru hattının Yunanistan'a uzatılması konusunda anlaştı

Rusya ve Yunanistan arasında “Türk Akımı” doğalgaz boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması konusunda protokol imzalandı.

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ve Yunanistan Enerji Bakanı Panagiotis Lafazanis'in hazır bulunduğu imza töreninin ardından konuşan Lafazanis, protokolün iki ülkenin de Türk Akımı projesi konusundaki isteğini ortaya koyduğunu söyledi.

Projenin, dahil olan tüm Avrupa ülkeleri arasında birlik yaratacağını belirten Lafazanis, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin tüm bölge için barış ve istikrar anlamına geleceğini kaydetti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Limak, Rusya'daki Ust-Luga Projesi'nin yapım işini aldı
  • 14.12.2021 16:33

Limak, Rusya'daki Ust-Luga Projesi'nin yapım işini aldı

Limak, Rusya’da Gazprom’a ait ‘mega proje’ denilen Ust-Luga Projesi’nde yardımcı ...

Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının inşaatı tamamlandı
  • 10.09.2021 11:32

Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının inşaatı tamamlandı

Rus enerji şirketi Gazprom'un, Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı Projesi'nin inş ...

Putin, inşaatında Türk şirketinin de yer aldığı tesisi açtı
  • 09.06.2021 17:21

Putin, inşaatında Türk şirketinin de yer aldığı tesisi açtı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin,"Bu büyük iş birliğinin ileride benzer proje ...

Türkiye, yurtdışı müteahhitlikte tekrar dünya ikincisi oldu
  • 25.08.2020 14:04

Türkiye, yurtdışı müteahhitlikte tekrar dünya ikincisi oldu

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, ‘Dünyanın En Büyük 250 Ulus ...

TürkAkım'ın deniz geçişinin yüzde 95'i tamamlandı!
  • 27.10.2018 16:34

TürkAkım'ın deniz geçişinin yüzde 95'i tamamlandı!

Rus gazını Türkiye ve Avrupa'ya taşıması planlanan TürkAkım projesinin deniz böl ...

Türk Akımı Projesi'nde bir aşama daha tamamlanıyor
  • 04.10.2018 15:42

Türk Akımı Projesi'nde bir aşama daha tamamlanıyor

Her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan 2 ayrı hattan oluşan Tür ...