maritbet girişmaritbet
TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…

TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle 8 yurdu açılışını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, üniversite öğrenimi için yurtlara yerleşen öğrencilerin kendilerine verilecek donanım ve yardımla geleceğe yürümek isteyeceğini belirterek, "Yönlendirmeyle, farklı fikirlerin kendilerine aşılanmaya çalışılmasıyla, devlet kademelerinin içerisinde farklı emellere hizmet etmek için yetiştirilmek istenmiyorlar. İşin özü, devletin içerisinde bir paralel yapının hizmetkarı olarak yetiştirilmek istenmiyorlar. Bundan dolayıdır ki biz bu gençlerimize kendilerini yetiştirmeleri için bu fırsatı vereceğiz, vermekle yükümlüyüz" dedi. 

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfının (TÜRGEV) 6 ildeki 8 yurdunun toplu açılışı, ATO Congresium'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle yapıldı. 

Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtların kapasitesinin 400 bine ulaştığına dikkati çeken Kılıç, "Biz buradaki genç kardeşlerimize, aynı TÜRGEV'deki gibi bir yuva kazandırmak ve evlerinde hissetmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi. 

Bütün gençlerin kendileri için değerli olduğunun altını çizen Kılıç, hizmetlerinden dolayı TÜRGEV'e teşekkür etti. 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da törendeki konuşmasında, açılışı yapılacak yurtların gençlere hayırlı olmasını diledi ve TÜRGEV'e teşekkür etti. "Eğitimde devlet olarak pek çok şey yaptık, yapıyoruz, yapacağız ama devletin yaptığı hizmetlerin ötesinde sivil toplumun yaptığı katkılar çok önemli" diyen Avcı, vakfın bu kapsamda örnek bir program sergilediğini belirtti. 

"4 bin 700'den fazla öğrenciyi misafir ediyoruz"

"TÜRGEV'li kızlarımız, ülkemizde kadın-erkek adaletinin sağlanması, kadınların konumlarının güçlendirilmesi ve her türlü ayrımcılığın önlenmesi için gerekli toplumsal farkındalığı ve zihinsel dönüşümü sağlayacaklardır" ifadelerini kullanan Akalın, kadına yönelik şiddetin toplumun bütün kesimlerinin ortak mücadelesi ve bütüncül bir yaklaşımla mümkün olacağını kaydetti.

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" düsturuyla hareket ederek yurtları, en yüksek kalite standartlarıyla inşa ettiklerini bildiren Akalın, vakfın 2014-2015 eğitim yılında, kapasitesini yüzde 100 artırarak, 25 yurt ve bugün açılışı yapılanlarla 4 bin 700'den fazla öğrenciyi misafir ettiğini belirtti. 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Akalın ile TÜRGEV Yönetim Kurulu üyesi Esra Albayrak, kurdele keserek sembolik yurt açılışlarını yaptı. 
 
AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü
  • 09.08.2015 09:22

TÜRGEV, öğrenci yurtlarında hedef büyüttü

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), 18 büyükşehirde verdiği kız öğ ...

TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…
  • 25.02.2015 15:20

TÜRGEV’den toplu yurt açılışı…

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın d ...

Esenyurt'ta TÜRGEV'e bağışlanan iki arsaya öğrenci yurdu yapılacak
  • 02.03.2014 08:57

Esenyurt'ta TÜRGEV'e bağışlanan iki arsaya öğrenci yurdu yapılacak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, TÜRGEV'e bağışlandığı iddia edilen ars ...