maritbet girişmaritbet
Tünelcilik ödüllerinde Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi, birinci oldu!

Tünelcilik ödüllerinde Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi, birinci oldu!

ITA tarafından ödül verilen Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi, birinci olurken jüri tarafından da övgü aldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, Dünya tünelcilik kongrelerini düzenleyen Uluslararası Tünelcilik Birliği (ITA) tarafından verilen uluslararası tünelcilik ödüllerinde "Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi" birincilik ödülüne layık görüldü.

Ödül, “Environmental Initiative of the Year (Yılın Çevresel Etkileşimi)” kategorisinde “Save the History (Tarihi Korumak)” başlığıyla kazanıldı. 

(http://www.tunnellingawards.com/winners-2014) Ödül kazanılan proje, uluslararası jüriden de büyük övgü aldı.

Ödüle layık görülen Tarihi Ceneviz Sur'u Geçiş Projesi; Taksim – Yenikapı metro hattının Şişhane İstasyonu'nu Haliç Metro Geçiş Köprüsüne bağlayan kısmında bulunuyor. Ödülde, Tarihi Ceneviz Sur'u ve metro ilişkisi irdelendi. İlk projelere göre tamamen aç-kapa yöntemiyle yapılması gereken çalışma, Tarihi Sur'un yerinde korunması amacıyla özel geçiş projesine çevrildi.

Tünelin, Tarihi Sur ile kesiştiği alanda, bilim kurulu görüşleri ile birlikte Sur'un restorasyonu gerçekleştirildi ve Tarihi Sur çelik destek sistemleri ile desteklendi. Yine, çelik destekler sayesinde Tarihi Sur havada tutularak altından tünel imalatı gerçekleştirildi. Yapılan araştırma kazılarında temeli olmadığı tespit edilen Tarihi Sur'a böylelikle temel de kazandırıldı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen törende “Environmental Initiative of the Year (Yılın Çevresel Etkileşimi)” kategorisinde ödülünü alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Raylı Sistem Müdürlüğü, ayrıca uluslararası jüri tarafından " Tunnelling Client of the Year (Yılın Tünelcilik İdarecisi)" kategorisinde de aday gösterildi ve “highly commended (en çok tavsiye edilen)” olarak dünya ikincisi oldu.
 
TOKİ Haber

Yorum Yaz