maritbet girişmaritbet
TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı için geri sayım başladı!

TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı için geri sayım başladı!

CNR Holding’in, TÜMSİAD iş birliği ile düzenleyeceği ihracat odaklı TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı için geri sayım başladı

TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, hemen her sektörden firmaları bir araya getirerek, ticari köprüler oluşturacaklarını söyledi.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel, “Türk iş dünyası TÜMEXPO Fuarı ile dünyaya açılacak” dedi.

CNR Holding kuruluşlarından Sine Fuarcılık'ın, uluslararası alanda örgütlü olan Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) iş birliği ile düzenleyeceği ihracat odaklı TÜMEXPO Fuarı, 12 Eylül'de kapılarını açıyor.

TÜMEXPO Genel Ticaret Fuarı;  makina, tekstil, gıda, otomotiv, kozmetik, inşaat gibi önde gelen sektörlerde faaliyet gösteren firmaları yabancı firmalarla bir araya getirecek.

CNR EXPO İstanbul Fuar Merkezi'nde 12-15 Eylül 2013 tarihleri arasında düzenlenecek TÜMEXPO Fuarı öncesinde bir açıklama yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, fuarı 20 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştireceklerini belirterek, “12 bin üyeli yapımızla bu fuarı destekliyoruz” dedi.
 
Yerli ve yabancı 640 firma 40 bin ziyaretçi

Fuara, yurtiçi ve yurtdışından toplam 640 firmanın ve 40 bin ziyaretçinin katılmasını beklediklerini kaydeden Sert, ağırlıklı olarak Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler olan KOBİ'lerin katılacaklarını söyledi. Sert şöyle konuştu: “Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de KOBİ'ler öne çıkıyor. İhracatın yüzde 69'unu gerçekleştiren KOBİ'ler ihracatta aslan payını alıyor. TÜMEXPO Fuar'ı, KOBİ'lerin yabancı partnerlerle iş ve güç birliği oluşturarak,  ekonomiye daha çok katma değer üreten yapılar haline gelmelerini sağlayacak.”

Kobi Şurası, sinerji yaratacak

TÜMEXPO Fuarı kapsamında bir de uluslararası nitelikte KOBİ şurası düzenlenecek. Sinerji yaratması beklenen Uluslararası KOBİ Şurası, 2 bin 500 metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek.
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Şura'da KOBİ'lere yönelik ulusal ve uluslararası teşviklerin, yabancı firmalarla iş ve güç birliği olanaklarının ele alınacağını, bu sayede KOBİ'lerin ekonomiye daha çok katma değer üreten yapılar haline gelmelerini amaçladıklarını söyledi.

Sert'in verdiği bilgiye göre; KOBİ Şurası'nda ABD, Rusya, İngiltere, Almanya, Kanada, Avusturya, Avustralya, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Tayland, Mısır, Malezya, İran, Polonya, Fas, Cezayir, Mısır, Katar, Irak, Hindistan gibi ülkelerden katılımcılar olacak.

CNR Holding Fuarcılık Grubu CEO'su Cem Şenel de TÜMEXPO Fuarı'nın, Anadolu Kaplanları olarak adlandırılan KOBİ'lerin dış pazarlarda önemli iş bağlantıları gerçekleştirmelerinde önemli bir fırsat olacağını söyledi.  
Fuarın; iş dünyası profesyonelleri, üst düzey kamu yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleşeceğini belirten Şenel, “Doping etkisi yaratacak bu fuar ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek Uluslararası KOBİ Şurası katılımcı firmalara yeni ufuklar kazandıracak” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yeni Ekonomi Programı'nda hedef ekonomik büyüme!
  • 01.10.2020 10:46

Yeni Ekonomi Programı'nda hedef ekonomik büyüme!

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, ekonomide 3. çeyrekten itibaren pozitif yönde ...

'Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de'
  • 18.01.2019 15:23

'Dünyanın en büyük mobilya fuarı Türkiye'de'

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, "Tünyanın en büyük mobilya fuarı unvanı Uluslara ...

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli
  • 23.01.2018 17:01

Bakan Tüfenkci: Mobilya sektörü desteklenmeli

Bakan Tüfenkci, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiği ...

2. CNR Emlak Zirvesi öncesi sektör temsilcileri buluşuyor
  • 01.11.2017 13:14

2. CNR Emlak Zirvesi öncesi sektör temsilcileri buluşuyor

“2.CNR Emlak Zirvesi” öncesinde gayrimenkul sektörüne yön veren isimler bir aray ...

Evlerde tasarruf kültürü zayıflıyor
  • 24.08.2017 11:12

Evlerde tasarruf kültürü zayıflıyor

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜİK’in açıkladığı Hanehalkı Bütçe Araştırmas ...

CNR İMOB Fuarı 30 Mart’ta Ankara’da açılıyor!
  • 29.03.2017 10:22

CNR İMOB Fuarı 30 Mart’ta Ankara’da açılıyor!

CNR Holding, Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı CNR İMOB İstanbul’u Ankara’ya ta ...