maritbet girişmaritbet
Trump'ın Washington'daki 263 odalı lüks oteli açıldı

Trump'ın Washington'daki 263 odalı lüks oteli açıldı

ABD başkan adayı Donald Trump'ın Washington'ın merkezindeki lüks oteli protestocular eşliğinde müşterilerine kapılarını açtı.

Beyaz Saray'a yaklaşık 800 metre mesafede bulunan Trump International Oteli'nin müşteri kabul etmeye başladığı bildirildi.

Eski postane binasının kullanım hakkını 60 yıllığına alan milyarder iş adamı Donald Trump, uzun süren restorasyonun ardından yeni otelinde çalışanlarıyla bir araya geldi. Sosyal medyadaki hesabından otelinin içinde çekilmiş fotoğrafını paylaşan Trump, oteli açılışa hazırlayan personele sıkı çalıştıkları için teşekkür ettiğini duyurdu.

Gecelik konaklama 806 dolar

Yaklaşık 200 milyon dolara mal olduğu ifade edilen ve büyük açılışının ekim ayı içinde yapılması beklenen 263 odalı Trump International Oteli'nden yapılan açıklamada ise ilk müşterileri kabul etmeye hazır oldukları belirtildi.

Otelin internet sitesinde bu hafta en düşük gecelik konaklama fiyatı vergi hariç 806 dolar olarak görülüyor. Suitlerde kalmanın bedeli ise 5 bin doları buluyor. Trump Townhouse adı verilen otelin en büyük suitinin geceliği ise 20 bin doları buluyor.

Başkent Washington'ın en lüks otelleri arasında yer alan 117 yıllık binada, şık ve pahalı restoranlar ile butiklerin yanı sıra Trump'ın kızı Ivanka Trump'ın adını taşıyan bir spa merkezi bulunuyor.

Trump karşıtları gösteri yaptı

Müslümanların ve göçmenlerin tepkisini çeken Trump'ı protesto etmek için otelin açılışı nedeniyle bina önünde gösteriler düzenlendi. 

Özellikle göçmen karşıtı sözleriyle tepki çeken Trump, otelin restorasyonu sırasında Meksikalı işçileri çalıştırdığı için eleştirilmişti. Oteli yeni şekline sokan mimar Hani Hassan'ın Mısırlı, otelin genel müdürünün Mickael Damelincourt adlı bir Fransız olması da göçmenleri hedef alan Trump'a yönelik eleştirilerin odak noktasında yer almıştı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trump, Washington'daki otelini 375 milyon dolara satıyor
  • 15.11.2021 11:10

Trump, Washington'daki otelini 375 milyon dolara satıyor

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın sahibi olduğu Trump International Oteli'nin 375 ...

Trump'ın Washington'daki 263 odalı lüks oteli açıldı
  • 13.09.2016 09:40

Trump'ın Washington'daki 263 odalı lüks oteli açıldı

ABD başkan adayı Donald Trump'ın Washington'ın merkezindeki lüks oteli protestoc ...