maritbet girişmaritbet
Tramvaylara yeşil ray!

Tramvaylara yeşil ray!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da kenti daha yeşil bir hale getirmek için, Ruski Pametnik Meydanı’nda yeşillendirilen ilk ray hizmete açıldı.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da kenti daha yeşil bir hale getirmek için planlanan program kapsamında, kentte bulunan tramvay yollarına çim ekildi. 

Sofya'nın Ruski Pametnik Meydanı'nda yeşillendirilen ilk 60 metre uzunluğundaki ray hizmete açıldı. Drenaj sistemi, yağmur sularını dağıtmak için çimlerin altına yerleştirildi. Proje kapsamında, diğer tramvay hatlarına da çim ekilecek. 

Yetkililer, kentteki diğer araçların da meydanı kullanabileceğini ancak, kent merkezinin 2020 yılına kadar araç trafiğinden arındırılmasını hedeflediklerini belirtti. 

Mimarlar ise, daha yeşil bir kent projesi kapsamında yapılan uygulamanın trafiğin gürültüsünü engelleyeceğini, hava kalitesini arttıracağını ve Sofya'da yaz aylarında hissedilen aşırı sıcak havayı serinleteceğini kaydetti.

Meydana yerleştirilen ilk 60 metre uzunluğundaki rayın hizmete açılmasının ardından, başkent Sofya'da yaşayan vatandaşlar da sosyal medya üzerinden uygulamayı değerlendirdi. 

Bazı vatandaşlar uygulamayla Sofya'nın daha Avrupalı bir görünüm kazandığını belirtirken, bazı vatandaşlar da projenin seçim yatırımı amacıyla gerçekleştirildiğini savundu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tramvaylara yeşil ray!
  • 20.08.2015 09:51

Tramvaylara yeşil ray!

Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da kenti daha yeşil bir hale getirmek için, Ruski ...