maritbet girişmaritbet
Trabzon'da 50 dönüm arazide mobilya kent kurulacak

Trabzon'da 50 dönüm arazide mobilya kent kurulacak

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Trabzon'da yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak mobilya kent kurulacağını söyledi.

MOBİAD Başkanı Bektaş, "Minik Ustalar İş Başında" projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, ahşap atölyesinde çocukları eğlendirirken el becerilerini geliştirmeyi amaçladıklarını belirtti.

MOBİAD'ın çalışmaları hakkında da bilgi veren Bektaş, üç yıldır süren çalışmalar sonucunda mobilya kentin Arsin ilçesinde 50 dönümlük arazide kurulmasına karar verildiğini sözlerine ekledi.

Bektaş, arsa sahipleriyle anlaşmaya varıldığını, tapu devir ve teslim işlemlerinin yakın zamanda gerçekleştireceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak mobilya kent, 300 milyon liraya mal olacak. Bu önemli projenin gerçekleşmesi için tüm engeller siyasiler, yerel yönetimler, bürokrasi ve TOKİ sayesinde tek tek aşıldı. Bunun için her zaman bizlere destek veren İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya, TOKİ Başkanımız Ergün Turan'a, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na, Arsin Belediye Başkanımız Erdem Şen'e, Trabzon milletvekillerimize ve bizlere güç veren meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum."

TOKİ işbirliğinde gerçekleştirilecek proje kapsamında mobilya kentte 80 mağaza kurulmasının hedeflendiğini dile getiren Bektaş, "Mobilyacı arkadaşlarımızdan talep topluyoruz. Talepler sonrasında kaç mağazaya ihtiyacımız olduğunu belirleyeceğiz. Ayrıca bu alanda sosyal donatılar da yapılacak." dedi.

Bektaş, mobilya kentin inşası için ilk kazmayı bir yıl içinde vurmayı planladıklarını, arsaları alacak yatırımcıların finans sorunu çözmek amacıyla da çalışmalara devam ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısına kendilerinin de ses verdiğini ifade eden Bektaş, "Elimizi taşın altına koyuyoruz. Bununla ilgili bizde yeni istihdam sayısını açıklayacağız. Sadece mobilya kentte bin 500, 2 bin kişinin istihdamından bahsediyoruz. Burası bir çekim merkezi olacak. Komşu ülkelerden Gürcistan, Azerbaycan, Rusya belki de İran'ı buraya çekeceğiz. Biz, birlikten kuvvet ve güç doğar inancındayız." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mobilya Kent, bölgenin cazibe merkezi olacak
  • 31.07.2018 09:54

Mobilya Kent, bölgenin cazibe merkezi olacak

MOBİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Al ...

Trabzon'da 50 dönüm arazide mobilya kent kurulacak
  • 24.02.2017 07:38

Trabzon'da 50 dönüm arazide mobilya kent kurulacak

Mobilyacı İş Adamları Derneği (MOBİAD) Başkanı Alper Bektaş, Trabzon'da yaklaşık ...