maritbet girişmaritbet
Trabzon Ortahisar'daki Pazarkapı Projesi'ne kredi!

Trabzon Ortahisar'daki Pazarkapı Projesi'ne kredi!

Ortahisar Belediyesi'nin Pazarkapı Projesi için İller Bankası'ndan 20 milyon lira kredi çıktı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin finansmanı için İlbank'tan sağlanacak 20 milyon liralık kredinin onaylandığını bildirdi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ziyaret ettiğini belirterek "Pazarkapı Projesi", "Tünel Akvaryum" ile "Tarihi İpekyolu Canlandırma Projesi" için destek istediğini vurguladı.

Bakan Soylu'nun, projeleri çok beğendiğini aktaran Genç, projelerin gerek finansmanı gerekse yasal süreçleri ilgili işlemlerin tamamlanması için her türlü desteği sağlayacağı sözünü aldıklarını dile getirdi.

Genç, belediye hizmet binasının yapılacağı Pazarkapı Projesi'nin finansmanı için İlbank'tan sağlanacak 20 milyon liralık kredinin onaylandığına dikkati çekerek şunları söyledi:

"İlbank, yerel yönetimlerin finansmanında çok önemli görevler üstlenmektedir. Kredinin sağlanmasından dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki'ye, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük'e, İlbank Yönetim Kurulu Başkanı Mücahit Demirtaş'a teşekkür ediyorum. Her türlü projemizde desteğini bizden esirgemeyen Bakanımız Soylu'ya da ayrıca şükranlarımı sunuyorum."

TOKİ Başkanı Ergün Turan'ı da ziyaret ettiğini belirten Genç, görüşme sırasında TOKİ ile yürüttükleri "Pelitli Kentsel Dönüşüm Projesi"ne ilişkin gelişmeleri değerlendirdiklerini anlattı.

Genç, TOKİ'nin Trabzon'da çarpık yapılaşmayı ortadan kaldıran çok önemli kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştirdiğine işaret ederek şöyle devam etti:

"TOKİ, konut ihtiyacının karşılanmasında Trabzon'da ciddi başarılara imza atarak sağlıklı, konforlu yerleşim mekanları inşa etti. Okul, hastane gibi kamu hizmetlerinin toplu olarak verildiği pek çok binayı şehrimize kazandırdı. Bu hizmetlerinden dolayı TOKİ Başkanımız Turan'a teşekkür ediyorum. Sağolsun, kendisi her projemizde imdadımıza yetişiyor."

Genç, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar'ı da ziyaret ettiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Trabzon Ortahisar'daki Pazarkapı Projesi'ne kredi!
  • 18.02.2017 12:48

Trabzon Ortahisar'daki Pazarkapı Projesi'ne kredi!

Ortahisar Belediyesi'nin Pazarkapı Projesi için İller Bankası'ndan 20 milyon lir ...