maritbet girişmaritbet
Topkapı-Mescid-i Selam metrosu Arnavutköy'e uzuyor

Topkapı-Mescid-i Selam metrosu Arnavutköy'e uzuyor

İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Habibler Taşoluk arası mevkiinde yapılacak olan toplu taşıma sistemi projenin detayları açıklandı.

İstanbul'un son dönemlerde ulaşım, alt yapı ve çevre alanlarında gelişimini sürdüren ilçelerinden Sultangazi ve Arnavutköy, yeni raylı siste projeleri ile adından söz ettiriyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım daire Başkanlığı tarafından yapılması planlanan Sultangazi – Arnavutköy Raylı Toplu Taşıma Sistem Hattı projesinin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başladı.

Projede bedeli 2 milyar 125 milyon 485 bin 500 lira olan raylı toplu taşıma sistemi projesi Vezneciler – Sultangazi metro hattının devamı niteliğinde olacak. Yani söz konusu proje, bu hattın son durağı olan Mescid-i Selam metro durağı yani Habibler İstasyonu ile başlayacak. Yeni hat ile Topkapı-Mescid-i Selam metro hattı 4 durak daha uzayacak. Taşoluk durağı ile son bulacak. Yeni hat 2 ayrı raylı hat ile entegre olacak. 

M3-Kirazlı-Başakşehir-Olimpiyat metrosu ile bağlantı sağlayacak olan metro projesinin ayrıca M3-
Kirazlı-Başakşehir metrosunun Kayaşehir uzatmasından sonra ilave iki istasyon daha uzatılarak Sultangazi-Arnavutköy metrosuna entegre edilmesi planlanıyor. Böyle bir bağlantı, D100 koridorundan Sultangazi ve Arnavutköy?e gitmek isteyen yolcular için önemli bir ulaşım imkanı sağlayacak. Proje konusu hattın diğer entegrasyon noktası da Halkalı-3.Havalimanı metrosu ile Arnavutköy merkezde yapacağı bağlantı olacak. Böylelikle İstanbul'un en yoğun ilçelerinden olan Eyüp-GOP ilçelerinden gelen yolcuların Arnavutköy'de yapılacak entegrasyon istasyonu ile 3.havalimanına ulaşması kolaylaşacak.

YENİ EKLENECEK OLAN 4 DURAK ŞÖYLE;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Sultangazi – Arnavutköy Raylı Toplu Taşıma Sistem Hattı, 2019 yılına kadar inşa edilecek. 

Sultangazi-Arnavutköy raylı sistem hattı 4 durak olarak planlanacak olup Habipler İstasyonu'ndan başlayacak, Taşoluk İstasyonu'nda son bulacak. 

  1. Habipler İstasyonu 
  2. Fenertepe İstasyonu 
  3. Arnavutköy İstasyonu 
  4. Taşoluk İstasyonu 

Sultangazi – Arnavutköy Raylı Toplu Taşıma Sistemi, 15.13 km uzunluğunda birbirine paralel geliş ve gidiş tünellerinden oluşacak.

Emine Pile/Emlaktasondakika.com 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Topkapı-Mescid-i Selam metrosu Arnavutköy'e uzuyor
  • 28.02.2017 10:11

Topkapı-Mescid-i Selam metrosu Arnavutköy'e uzuyor

İstanbul’un Arnavutköy ilçesi Habibler Taşoluk arası mevkiinde yapılacak olan to ...