maritbet girişmaritbet
'TOKİ ile yurt dışında proje geliştirmek istiyoruz'

'TOKİ ile yurt dışında proje geliştirmek istiyoruz'

Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, Karmod'un yurt dışında gördüğü ilgi ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Karmod Prefabrik Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, "Türk prefabrik yapı sektörü olarak kaliteli üretimin meyvelerini toplamaya başladık. Orta Doğu ülkeleriyle beraber neredeyse tüm Afrika ülkelerinden ekonomik konut talebinde büyük artış yaşanıyor" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çankaya, prefabrik konutların teknolojik üretimle çok kısa sürede ve yüksek kalitede üretilebildiğini, profesyonel paketleme sistemleri sayesinde bir gemi konteynerine 3 ev yüklenebildiğini ve yine çok kısa sürede yerinde monte edilebildiğini bildirdi.

Çankaya, söz konusu evlerin bu özellikleri ve metrekare başına düşen uygun fiyatlarıyla maddi durumu iyi olmayan aileler için ciddi anlamda ön plana çıktığını dile getirdi. Fakir vatandaşları için yaşam alanı oluşturmak isteyen ülkelerin Karmod projeleriyle yakından ilgilendiğine işaret eden Çankaya, şunları kaydetti:

"Ürettiğimiz prefabrik evlerin Afrika kıtasının geleneksel ev yapısından farklı olması ve yerel halkın ürünlerimiz hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması nedeniyle ilk aşamada çekinceler olabiliyordu. Ancak evlerimizde kullanılan ürünlerin yüzde 100 Türk menşeli kaliteli ve uzun ömürlü olması Karmod'u Orta Doğu ve Afrika pazarında tercih edilen bir marka haline getirdi.

Türk prefabrik yapı sektörü olarak kaliteli üretimin meyvelerini toplamaya başladık. Orta Doğu ülkeleriyle beraber Orta ve Batı Afrika başta olmak üzere neredeyse tüm Afrika ülkelerinden ekonomik konut talebinde büyük artış yaşanıyor. Batı Afrika ülkelerinde özellikle Fildişi Sahili, Nijerya va Çad'da çok etkiniz. 2015 yılında Burkina Faso'da fuara katıldık, Fildişi Sahili'nde bayilik verdik ve showroom kurduk. Birçok Afrika ülkesinde başbakanlık ve içişleri bakanlıkları seviyesine görüşmelerimiz devam ediyor."

Çankaya, Almanya'ya göç eden Suriyeli mültecilere kalıcı yaşam alanları oluşturmak için de Alman devlet kurumları ile yakın çalışma içinde olduklarını belirterek, "Alman iş ortaklarımızın, sertifikalı ürünlerimizin yüksek kalitesinden memnun olmaları bizleri de çok mutlu ediyor" diye konuştu.

"TOKİ ile yurt dışında ortak proje geliştirmek istiyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan'a gerçekleştirdiği ziyarette gündeme gelen konut talebiyle de ilgilendiklerini bildiren Çankaya, şu açıklamalarda bulundu:

"TOKİ Başkanı sayın Ergün Turan, Suudi yetkililerinden gelen talebin 2 milyon konut olduğunu söylüyor. 90'a yakın ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatımızla TOKİ ile yurt dışında özellikle ekonomik toplu konutlarda ortak proje geliştirmek istiyoruz.

Karmod olarak 90'a yakın ülkeye gerçekleştirdiğimiz ihracatımızla, farklı ülkelerde kurduğumuz yeni şehirlere ilaveten ülkemizin inşaat sektöründe ulaştığı bilgi birikimini yurt dışında yeni projelere yansıtmak istiyoruz. Ülkemizin inşaatta güzide kurumu TOKİ'nin yurt dışı için oluşturduğu TOKI International üst çatı kuruluşu bünyesinde çok sayıda konutu çelik konstrüksiyon olarak hızlı ve kaliteli bir şekilde geçmişten gelen tecrübemizle yapmaya talibiz."

"Irak'ta bin 884 konutluk projeyi 7 ay gibi rekor sürede tamamladık"

Bazı Afrika ülkelerinde hastane ve poliklinik tarzı binalarda ciddi açık bulunduğuna dikkati çeken Çankaya, Karmod olarak bu açığı kapatabilmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını kaydetti. Çankaya, Karmod'un yurt dışında gerçekleştirdiği konut projelerine ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"2013 yılında Irak'ın başkenti Bağdat ve Kut şehirlerinde bin 884 konutluk projeyi 7 ay gibi rekor sürede tamamladık. Proje, büyüklüğü ile dünyada tek seferde gerçekleştirilen en büyük prefabrik toplu konut projesi oldu. Bu proje kapsamında okul, poliklinik, market ve benzer sosyal tesis yapılarının üretimini gerçekleştirdik. Irak'taki konutlarımızda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.

Bunun dışında Libya, Venezuela, Nijerya ve Senegal ise konut projelerimizin öne çıktığı ülkeler arasında yer alıyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Karmod, Afrika ve Orta Doğu'daki projelerini artıracak
  • 26.12.2018 16:42

Karmod, Afrika ve Orta Doğu'daki projelerini artıracak

Karmod Üst Yöneticisi Mehmet Çankaya, 2019 yılında Afrika ve Orta Doğu'da sosyal ...

Karmod, Filistin Tarım Bakanlığı'na konteyner ofis kurdu
  • 13.12.2018 12:59

Karmod, Filistin Tarım Bakanlığı'na konteyner ofis kurdu

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Filistin'de Tarım Bakanlığı için kontey ...

Karmod 10 ayda 716 aileyi konut sahibi yaptı
  • 01.11.2018 15:36

Karmod 10 ayda 716 aileyi konut sahibi yaptı

Karmod Satış Müdürü Abdullah Yüceer, uzun ömürlü yapı sınıfında ürettikleri konu ...

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu
  • 24.10.2018 14:37

Karmod, Tanzanya'da altın madenine şantiye yapıları kurdu

Hazır yapı sektörü markalarından Karmod, Afrika ülkelerinden Tanzanya'da altın m ...

Karmod'dan üretimi artırmak için yeni fabrika yatırımı
  • 11.10.2018 17:28

Karmod'dan üretimi artırmak için yeni fabrika yatırımı

Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya, yeni fabrika binasının ilk etabını M ...

Karmod Sudan'da alışveriş çarşısı kurdu
  • 20.09.2018 09:20

Karmod Sudan'da alışveriş çarşısı kurdu

Hızlı kurulumlu yapılarıyla öne çıkan Karmod, Sudan'da kabin ürünleriyle alışver ...