maritbet girişmaritbet
TOBB, Çankırı'ya Fen Lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracak!

TOBB, Çankırı'ya Fen Lisesi ve öğrenci yurdu yaptıracak!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çankırı'ya 24 derslikli fen lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu yaptıracak

 

Fen lisesi ve öğrenci yurdu yapımına ilişkin protokol, TOBB'un Ankara'daki İkiz Kuleler kabul salonunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Çankırı Valisi Vahdettin Özcan tarafından imzalandı. Törene, Hisarcıklıoğlu ve Özcan'ın yanı sıra TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Faik Yavuz, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Arif Parmaksız, Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal katıldı.
 
Törende konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Çankırı'nın kendileri için çok özel bir yere sahip olduğunu belirterek, "Çankırı daha verimli kullanılması gereken büyük zenginliklere, bereketli topraklara sahip. Tarım ve hayvancılık potansiyeli çok yüksek. Yetişmeyen ürün yok. Buğday, arpa, mısır, fasulye, mercimek, patates, şekerpancarı. Sebze, meyve, bağcılık. Hayvancılık açısından da çok büyük bir potansiyele sahip" dedi.
 
'GENÇ NÜFUS DİNAMİZMİMİZ'
 
Türkiye'nin doğalgazı, petrolü olmadığını, ancak genç bir nüfusunun var olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Bu genç nüfusu iyi eğitebilirsek, gelecekteki en önemli dinamizmimiz olacaktır. Bu genç nüfusumuz 2023 hedeflerimizi sağlamada da en büyük katkıyı yapacaktır. TOBB olarak, iş alemi adına biz gençlerimize yatırım yapıyoruz. Gençlerimize yatırım yaptığımızın en somut göstergesi yaptığımız bu fen lisesi. Akıllı, zeki gençlerimizin icat çıkaran gençler olması noktasında biz her türlü katkıyı yapmak istiyoruz. Çankırı'daki genç kardeşlerimizin de burada alacakları iyi eğitimle birlikte gelecekte hem Çankırı'ya hem Türkiye'ye önemli bir katma değer üreteceklerine inanıyorum" diye konuştu.
 
Törene katılan Ak Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin ise TOBB'un yurdun her köşesine yaptığı yatırımları büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Şahin, Türkiye'de ekonomik ve siyasi istikrar devam ettiği müddetçe sivil topum örgütlerinin bu tür yatırımlarının Anadolu'nun her yerinde yeşereceğini söyledi.
 
Çankırı Valisi Vahdettin Özcan da TOKİ tarafından yapılan okullar, TOBB'un yapacağı okul ile Çankırı'nın eğitim alanındaki fiziki yapılanmasını tamamlayacağını belirtti.
 
Hisarcıklıoğlu'na, Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle alınan kararla Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından 'fahri hemşehri' beratı verildi. Hisarcıklıoğlu, Dinç'e teşekkür etti.
 
Konuşmaların ardından imza töreni gerçekleştirildi.
 
Haber3

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin otomobili TOGG, Samsun'da sergilendi
  • 19.05.2022 16:18

Türkiye'nin otomobili TOGG, Samsun'da sergilendi

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Türkiye' ...

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak
  • 09.02.2022 16:01

TOBB, Samsun'da 5 okul yaptıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Samsun Ticaret ve Sanayi ...

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"
  • 10.03.2018 11:17

"1985'ten beri alamadığımız KDV'yi devletten alacağız"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Özel se ...

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"
  • 06.03.2018 14:58

"Karacabey yatırımcılar için adeta bir cazibe merkezi haline gelecek"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir-İs ...

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"
  • 25.03.2021 16:48

"81 ilin risk afet planı yıl sonuna kadar tamamlanacak"

İçişleri Bakanlığı ile TOBB, TZOB ve TİSK arasında "Afet Eğitim İş birliği Proto ...