maritbet girişmaritbet
TMSF, Bank Asya’ya el koydu!

TMSF, Bank Asya’ya el koydu!

BDDK, Bank Asya'nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'ünün TMSF tarafından kullanılmasına karar verdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Bankacılık Kanunu'nda bulunan “kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık ortaklık yapısı ve organizasyon şemasına sahip olması” kuralını ihlal ettiği gerekçesiyle, Bank Asya'nın yönetimini belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63'lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kullanılmasına karar verdi. Öte yandan İstanbul olmak üzere banka merkezlerinde TMSF yetkililerinin inceleme yaptığı öğrenildi.

BDDK'dan Bank Asya açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Bank Asya'nın ortaklık haklarının TMSF tarafından kullanılması kararıyla ilgili açıklama yaptı. BDDK'dan yapılan açıklamada;

“Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 3 Şubat 2015 tarihli ve 6187 sayılı Kararı ile; 5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. ile ilgili olarak Kurum tarafından yapılan denetimler neticesinde, imtiyazlı paya sahip bazı ortakların kurucularda aranan nitelikleri taşıdıklarını gösterir bilgi ve belgelerin verilen süreye rağmen Kuruma intikal ettirilmediği, dolayısıyla söz konusu imtiyazlı pay sahipleri açısından Kurumun etkin denetimini engellemeyecek şeffaf ve açık bir ortaklık yapısının Banka tarafından sunulamadığı, bu itibarla imtiyazlı pay sahiplerinin kurucularda aranan nitelikleri taşıdığına ilişkin bilgi ve belgelerin Kuruma ibrazına ve Kurum tarafından yapılacak değerlendirmeler sonuçlanıncaya kadar, Kanunun 18. maddesi beşinci fıkrası hükmü uyarınca, mezkur ortakların paylarına ilişkin temettü dışındaki ortaklık haklarının Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kullanılmasına karar verilmiştir” denildi. 

TMSF açıklama yaptı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF),  Bank Asya yönetiminin TMSF'ye devriyle ilgi olarak "TMSF sadece yönetime el koydu.Bank Asya rutin bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir" açıklamasını yaptı.
TMSF yetkililerince yapılan açıklamada, fonun sadece yönetime el koyduğu vurgulanarak, "Bank Asya rutin bankacılık faaliyetlerine devam etmektedir" denildi.

Bank Asya'da yeni yönetim

TMSF Başkan Yardımcısı da olan Mehmet Ali İslamoğlu, Bank Asya'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine getirilirken, bankanın Genel Müdürlüğü görevini ise yönetim kurulunda da yer alacak Aydın Gündoğdu yürütecek.

Bank Asya'nın Yönetim Kurulu'nda ayrıca  TMSF Başkan Yardımcısı Zülfikar Kanberoğlu,TMSF Daire Başkanları İsmail Güler, Ahmet Mutlu ve Abdullah Güzeldülger'in yanı sıra İdris Turan İlter, Mehmet Ali Gökçe ve Bedri Sayın yer alacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı
  • 29.10.2022 09:40

TMSF, Alfemo Mobilya'yı satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kayyım olarak atandığı Alfemo Mobilya AŞ ...

TMSF, İnanlar İnşaat'ı 206 milyon TL'den satışa çıkardı!
  • 23.08.2022 09:18

TMSF, İnanlar İnşaat'ı 206 milyon TL'den satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF), İnanlar İnşaat 138 Gayrimenkul Ticari ...

TMSF, İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı
  • 29.07.2022 11:30

TMSF, İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ve İktisadi Bütünlüğü'nü satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunca (TMSF), İnterdepo Bayraklı Gayrimenkulü Ticari ...

TMSF kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon TL aktardı
  • 08.07.2022 11:16

TMSF kapatılan 'evim şirketleri' için 698 milyon TL aktardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nca (TMSF) kapatılan şirketlerin tasfiye komisyon ...

TMSF ve BDDK, ''Evim'' şirketleri için son noktayı koydu!
  • 30.04.2022 09:45

TMSF ve BDDK, ''Evim'' şirketleri için son noktayı koydu!

TMSF ve BDDK aldığı kararla ''Evim'' şirketlerinde süreci tamamladı ve nihai kar ...

TMSF, 500 milyon TL ve 19 milyon TL muhammen bedelli taşınmazları satışa çıkardı
  • 08.04.2022 13:11

TMSF, 500 milyon TL ve 19 milyon TL muhammen bedelli taşınmazları satışa çıkardı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Kocaeli'de muhammen bedelleri 500 milyon ...