maritbet girişmaritbet
Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili karar bozuldu!

Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili karar bozuldu!

Mısır'da yüksek mahkeme, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçişini sağlayan antlaşmanın iptali ile ilgili mahkeme kararını bozdu.

Yargı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kahire Abdin Acil İşler Mahkemesi bugünkü duruşmada, geçen haziran ayında Kahire İdare Mahkemesi tarafından verilen “Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili antlaşmanın iptali” yönündeki İdare Mahkemesinin kararını bozdu.

Acil İşler Mahkemesinde söz konusu davayı açan Mısırlı avukat Eşref Ferhat, yaptığı basın açıklamasında, “Tiran ve Sanafir adaları konusundaki İdare Mahkemesinin kararı yüksek mahkeme tarafından bugün bozulmuştur. İdare Mahkemesi davaya tekrar bakacak. Çünkü mahkemelerin ülke egemenliği ile ilgili konulara müdahil olması uygun değildir.” dedi.

İLK DURUŞMA 17 NİSAN'DA GÖRÜLDÜ 

Geçen nisan ayında Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Mısır ziyareti esnasında iki ülke arasında imzalanan Kızıldeniz sınır antlaşması gereği Tiran ve Sanafir adaları Suudi Arabistan'a geçmişti.

Mısırlı avukatlar Halid Ali ve Ali Eyyub, sınır anlaşmasının iptali için 10 Nisan'da dava açmış, ilk duruşma 17 Nisan'da görülmüş, 21 Haziran'da ise İdare Mahkemesi antlaşmanın iptaline karar vermişti.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili karar bozuldu!
  • 30.09.2016 09:07

Tiran ve Sanafir adaları ile ilgili karar bozuldu!

Mısır'da yüksek mahkeme, Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan'a geçişini ...