maritbet girişmaritbet
TİMFED'de Tahir Tellioğlu yeniden başkan seçildi!

TİMFED'de Tahir Tellioğlu yeniden başkan seçildi!

6. Olağan Genel Kurul Toplantısı TİMFED Genel Merkezi’nde yapıldı. Tahir Tellioğlu, yeniden başkanı seçildi.

İnşaat sektöründeki en geniş katılımlı sivil toplum örgütü olan Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nun (TİMFED), 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı TİMFED Genel Merkezi'nde yapıldı.TİMFED'in, 31 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yapılan seçiminde tek listeyle tekrar Tahir Tellioğlu TİMFED Başkanı olarak seçildi. Toplantıda konuşma yapan TİMFED Başkanı Tahir Tellioğlu, inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden birisi olduğunu ifade ederken, sektörün ilerleyişi açısından yapısal değişikliklere ihtiyaç olduğunu ve müteahhitlik standardının ortaya konulması gerektiğini bildirdi.

TİMFED ve İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu burada yaptığı konuşmada, inşaat sektörünün en büyük sıkıntılarından birisinin Müteahhitlik Hizmet Kanunu olmadığını belirterek, bunun sorumlusu olarak da ellerindeki güç ve statükoyu kaybetmek istemeyen kanunun çıkmasına muhalefet eden Ticaret Odalarını ve diğer statükocu meslekten geçinen kuruluşları işaret etti. 

Tellioğlu, Kanuna karşı çıkmalarına rağmen, başta ATO olmak üzere müteahhitlik sektörünün sorunlarına duyarsız kalındığının ve destek olunmadığının altını çizdi. Tellioğlu, “Maalesef ATO paralel örgüt tarafından ele geçirilmesinin travmasını hala üzerinden atamadı ve bu şekilde son ana kadar da hükümete karşı kullanılarak yıpratılarak hizmet bekleyen kayıtlı üyelerine hizmet veremedi. Mevcut başkanın kendi listesinden ATO'ya seçtirdikleri meclis üyeleri de malum şuanda yaptıkları karışık işlerden dolayı yurtdışına kaçmak zorunda kaldılar. Hizmet bunun neresinde. Bu üyeleri biz oraya taşımadık, hatta biz seçimde onlarla karşı karşıya rakiptik. Bizzat kendi genel başkanları Sayın Salih Bezci'nin referansı ve teşvikiyle oraya seçildiler ve onun hizmet arkadaşlarıydılar. Aynı zamanda bu konular vesilesiyle ATO'nun inşaat sektörüyle ilişkisinin ne kadar kopuk olduğunu görmüş olduk. Söz hizmet diye sundukları da daha çok kendi menfaatleri olan konular. Sektör adına ciddi bir faydalarını göremedik, hatta görevlerini suiistimalden zararlarını gördük” dedi.

ATO'yla ilgili flaş açıklama

Başta Maniahattı konusu olmak üzere İMKON olarak gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Başkan Tellioğlu, “Özellikle bu konuda Ankara Büyükşehir Meclisi'ne vermiş olduğumuz resmi yazılar ve çeşitli görüşler oldu. ATO bu konuda destek verdiyse de daha çok kendi menfaatleri gereği çok katlı binaları için destek verdiklerini söyledi. 

Biz daha çok Ankara'daki gerçek mağdur kesime karşı hizmet olmak için destek verdik. Bu konuda da ciddi emeklerimiz oldu. Ama özelikle çalışmalarından ötürü konuyu çözüme kavuşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne ve başkanına teşekkürlerimi bir kez daha buradan iletiyorum” şeklinde konuştu. 

Hafriyat açıklaması yanlış anlaşıldı

Ankara'daki inşaat sektörü için en sıkıntılı konulardan birisi olan hafriyat meselesine de değinen Tellioğlu, bu konuda sorumluluk alma noktasında iki yüzlü bir tavır takınan odalar, kurum ve kuruluşlardan yakındı. Tellioğlu, sektördeki hafriyat meselesinin kapalı kapılar ardında çok konuşulduğunu ancak konuyu cesurca ve düzgün bir şekilde dile getiren tek kurumun kendileri olduğunu belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: 

“Konuşmalarımız zaman zaman basına yanlış bir şekilde aksettiriliyor. Konuşmalarımın benim söylemediğim doğrultuda başlık olarak kullanılmasını doğru bulmuyorum. Eğer benim söylediklerim çok farklı şekilde aksettirilirse ben de doğal olarak bunu yapanları veya buna vesile olanları art niyetli bulurum. Kimse hafriyat konusunda Ankara'daki müteahhitleri, 1-2 yıldır süren gelen ciddi sıkıntılarını görmezden gelemez.”

Çözüme inanç tam

Tellioğlu, hafriyat konusunda Mamak, Keçiören, Altındağ Dernek Başkanlarından ve diğer üyelerden yönetim toplantılarında çok şikayet aldığını, çok farklı tepki ve protesto girişimlerinde bulunacaklarını ilettiklerinde bizim üslupsuz işlerle işimiz olmaz diyerek izin vermeyeceğini dile getirdi. Tellioğlu, konunun Ankara Büyükşehir Belediyesiyle görüşüleceğini açıklayarak sektörü uzun zaman tepki koymamak noktasında durdurdu. 

Bu arada buna istinaden, ANFA Genel Müdürü, Büyükşehir Genel Sekreteri döküm hizmeti veren firma yetkilileri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Beyle de görüşmeler yaptık. Neticesinde özellikle dökümcü firma elemanlarının işveren müteahhitlere davranış biçimleriyle ve ölçümlerin adil olması gerektiğine hak verdiklerini diğer konularla ilgili biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu söylediler. 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!
  • 09.09.2022 12:05

Sosyal konut projesiyle dar gelirli vatandaşlar ev sahibi olacak!

Konut sektöründe arz ve talep dengesizliği kaynaklı fiyat dalgalanmalarını azalt ...

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor
  • 24.09.2021 10:59

Müteahhitler iş bırakma eylemini bitiriyor

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu,  9 Eylül'de başlattıkları "iş durdurma ...

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı
  • 09.09.2021 09:24

Müteahhitler çimento fiyatlarına tepki için 15 gün iş bıraktı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON), çimento sektöründeki fiyat artışlar ...

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!
  • 02.09.2021 16:55

İMKON'dan inşaatçılara iş bırakma çağrısı!

İMKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, çimento fiyatındaki zamlara tepki olarak üy ...

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!
  • 09.10.2017 17:23

Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara'nın lansmanında!

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, İnciyaka Ankara projesinin lansmanında önemli açı ...