maritbet girişmaritbet
TİKA'dan Bosna Hersek'e müze

TİKA'dan Bosna Hersek'e müze

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Cebari köyünde müze açtı.

Cebari Cami hareminde bulunan müzenin açılışına, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, TİKA Saraybosna Koordinatörü Hüseyin Şanlı, Zivinice Belediye Başkanı Asim Alyiç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bosna Hersek'in tarihi, kültürü ve bölgedeki geleneklerini simgeleyen çeşitli eşyaların yer aldığı müzenin açılışını, Çevik ve Belediye Başkanı Alyiç, kurdeleyi keserek gerçekleştirdi.

Müze, Boşnak halkını simgeliyor

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Mahmut Çevik, açılışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cebari köyüne kazandırılan müzenin Boşnak halkının çalışkanlığı ve dürüstlüğünü simgelediğini belirterek, hem şehirlerde hem de köylerde ata mirasına sahip çıkılmasının önemli olduğunu söyledi.

Bosna Hersek'in Zivinice kentine ilk defa geldiğini ifade eden Çevik, "Müzenin geleneksel mevlitle açılmış olması beni ayrıca mutlu etti. Halkın biraraya geldiği böyle yerlerin kıymetini bilmeliyiz" dedi.

TİKA'nın 1992 yılında kurulduğunu anlatan Çevik, "Beş dış temsilcilikle başladığımız yolda, bugün tüm dünyada 50 temsilciliğe ulaşmış durumdayız. Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olarak yürüttüğümüz projeleri devlet bütçesinden karşılıyoruz. Türkiye, 2013 yılında yurtdışında kültür, ekonomi ve sağlık alanlarında en fazla proje yapan ilk üç ülke sıralamasına girmiştir" diye konuştu.

Zivinice Belediye Başkanı Asim Alyiç, TİKA'nın bu bölgede birçok proje gerçekleştirdiğini belirterek, en eski yapı olarak kabul edilen Cebar Camisi'nde açılan müze dolayısıyla TİKA'ya teşekkür ettiğini bildirdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TİKA'dan Bosna Hersek'e müze
  • 09.08.2015 08:42

TİKA'dan Bosna Hersek'e müze

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Bosna Hersek'in Zivinice kentine bağlı Ce ...