maritbet girişmaritbet
TİKA'dan 19 milyon dolarlık yatırım...

TİKA'dan 19 milyon dolarlık yatırım...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİKA tarafından 19 milyon dolarlık yatırımla 6 ülkede yapılan 6 eserin toplu açılış törenine katıldı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Salonu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİKA tarafından yaklaşık 19 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleştirilen 6 ülkedeki 6 eserin hayırlı olması dileğini ifade etti.

Dünyanın dört bir köşesinde projeler hayata geçiriliyor

Gerçekleştirilen tören ile Kırgızistan'daki Bişkek Ekmek Fabrikası'nın, Myanmar'daki Thayet Türk Şehitliği'nin, Pakistan'da kendisinin adı verilen hastanenin, Moğolistan'daki Bilge Tonyukuk Karayolu'nun, Filistin'deki Nablus Reşadiye Okulu'nun ve Kosova'daki Mehmet Akif Ersoy Camii'nin açılışını yaptıklarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oralarda yaşayan tüm kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu hizmetlerin açılış heyecanını bizlerle birlikte paylaşan herkese teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir köşesinde Türkiye'nin yüzünü ağartan, yüreğini okşayan projeleri hayata geçiren tüm TİKA personelini tek tek kutluyorum. Allah'a şükürler olsun, Bugün TİKA'nın amblemi, 5 kıtada insanların umudu, sevinci, heyecanı haline dönüşmüş durumda. TİKA Başkanımıza ve ekibine, bu başarılı çalışmaları sebebiyle takdirlerimi ifade ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz 12 yılda 140 ülkeye yardım ulaştıran TİKA'nın, eğitimden sağlığa kadar her alanda doğrudan insanların hayatlarına dokunan hizmetler gerçekleştirdiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkemizin geçtiğimiz yıl, 4,5 milyar doları bulan insani yardım tutarıyla bu alanda 3'üncü sıraya yükselmesinde ve bu bütçenin içerisinde TİKA'nın çok büyük katkısı bulunduğunu dile getirdi.

“Samimiyet, izzet ve hürmetle kardeşlerimize el uzatıyor, umutlarını canlandırıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sadece açılışını yaptıkları hizmetlerin coğrafi dağılımının bile TİKA'nın faaliyet alanını genişliğini göstermeye yettiğini aktararak şunları söyledi: “Bir tarafta Kosova, yani evlad-ı Fatihan'ın yurdu Balkanlar var, diğer tarafta ata yurdumuz Orta Asya'yı, Kırgızistan'ı görüyoruz. Bunun yanında kadim tarihimizin önemli sembollerini bağrında yaşatan Doğu Asya'daki Moğolistan var, öte tarafta Güney Asya'nın yıldızı vefalı kardeşimiz Pakistan bulunuyor. Aynı şekilde hem şehitlerimize ev sahipliği yapan, hem de önemli bir Müslüman topluluğun yaşadığı Güneydoğu Asya'daki Myanmar'ı görüyoruz ve tabi maruz kaldığı zulümlerle yüreğimizde sızısı olan Orta Doğu'nun mazlumu Filistin var. Sadece bir tek açılış töreninde bir araya gelen bu coğrafyanın genişliği ve ifade ettiği anlamı biz çok iyi biliyoruz. Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Bizde kuru slogan olmadı, bizde istismar olmadı, biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik. Çünkü hep şunu söyledik: Ne aldanan olacağız, ne aldatan olacağız, biz sadece samimiyetle, izzetle, hürmetle kardeşlerimize el uzatıyor, umutlarını canlandırıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Bakan Ersoy, Arnavutluk’ta yenilenen öğrenci yurdunu hizmete açtı
  • 09.04.2021 10:23

Bakan Ersoy, Arnavutluk’ta yenilenen öğrenci yurdunu hizmete açtı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Arnavutluk’ta TİKA’nın yenilediği öğrenci yurdunu ...

TİKA, Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camisi’ni yeniledi
  • 13.10.2020 11:34

TİKA, Afganistan'daki tarihi Ali Şir Nevai Camisi’ni yeniledi

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan tarihi Ali Şir Nevai Camisi, res ...

Başkan Erdoğan, Kayseri Çarşısı için talimat verdi
  • 08.12.2018 10:08

Başkan Erdoğan, Kayseri Çarşısı için talimat verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Kerkük kentinde 26 Kasım'da yanan Ka ...

Bosna Hersek'teki tarihi Karagöz Bey Medresesi açıldı
  • 25.11.2018 10:54

Bosna Hersek'teki tarihi Karagöz Bey Medresesi açıldı

Bosna Hersek'in Mostar şehrinde TİKA tarafından restore edilen tarihi Karagöz Be ...

TİKA'dan Afganistan'a 3 proje daha
  • 05.11.2018 10:03

TİKA'dan Afganistan'a 3 proje daha

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Afganistan'ın kuzeyindek ...

TİKA Moldova'da 24 yılda 400'den fazla proje gerçekleştirdi
  • 17.10.2018 13:49

TİKA Moldova'da 24 yılda 400'den fazla proje gerçekleştirdi

Türkiye'nin dış politika vizyonunu farklı alanlarda hayata geçiren TİKA, Moldova ...