maritbet girişmaritbet
Terör olayları emlak satışlarını vurdu!

Terör olayları emlak satışlarını vurdu!

Gayrimenkul sektörü, hükümet belirsizliği ve yaşanan terör olayları nedeniyle durma noktasına geldi.

Türk ekonomisinin lokomotifi emlak ve gayrimenkul sektörü, son dönemde zor günler geçiriyor. Özellikle yabancı yatırımcılar, belirsiz tablo nedeniyle gayrimenkul yatırımını durdurdu. Bu kapsamda döviz girdisi de çok yavaşladı. Yıl sonuna kadar sektörün nasıl bir durumda olacağını henüz kestirebilen yok. Son günlerde artan terör olayları nedeniyle Doğu illerinde da emlak satışları durdu. Özellikle Diyarbakır, Hakkari, Batman, Tunceli gibi birçok şehirde emlakçılar, dükkanlarını kapatma noktasına geldi.

Kan ağlıyorlar

Emlaktasondakika.com olarak görüştüğümüz Batmanlı emlakçılar adeta kan ağlıyor. Son dönemde hiçbir hareketin olmadığını dile getiren bölge emlakçıları, her gün boşa dükkan açtıklarını ve dayanma güçlerinin kalmadığını ifade ediyor. Bir an önce huzurun gelmesini istediklerini belirten emlakçılar, böyle giderse herkesin ekmeğinden olacağını ve dükkanların birer birer kapanacağını söyledi.

Doğu'da emlakçılar isyanda

Öte yandan Güneydoğu ve Doğu Anadolu Tüm Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Lezgin Bozarslan'da son dönemde artan olaylarla ilgili sert bir açıklama yaptı. Seçimlerden sonra hükümet kurma çabalarının sonuçsuz kalmasına bağlı olarak her sektörün olduğu gibi inşaat ve gayrimenkul sektörünün de olumsuz etkilendiğini belirten Bozarslan ‘Emlakçılar Derneği olarak bir an önce bu durumun düzelmesini istiyoruz. Bu ülke hepimizin, sosyal ve ekonomik krizi bir an önce atlatmalıyız. Yoksa herkesin emeğine, zamanına ve geleceğine yazık olacak' diye konuştu.

Körfezli yatırımcılar durdu

Hükümetin kurulamamasının ardından Türkiye'de yaşanan emlak ve gayrimenkul sektöründeki yavaşlama süreci devam ediyor. Ekonominin lokomotifi konumundaki sektörün, erken seçimin etkisine girebileceği belirtiliyor.

İç piyasada gelişmeler bu yönde ilerlerken yabancılarda belirsizlik nedeniyle ev almayı bıraktı. Özellikle Körfez ülkelerinden gelen yatırımcıların gözdesi halindeki Türkiye'de yaşanan olaylar, yabancıların iştahını azaltmış gibi gözüküyor. Hükümetin kurulamaması nedeniyle oluşan belirsiz tablo, satışların gerilemesine neden oldu.

Uğurcan Tokay / emlaktasondakika.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Terör olayları emlak satışlarını vurdu!
  • 18.08.2015 11:06

Terör olayları emlak satışlarını vurdu!

Gayrimenkul sektörü, hükümet belirsizliği ve yaşanan terör olayları nedeniyle du ...

Türkiye gayrimenkul nedeniyle İspanya gibi olabilir!
  • 13.06.2012 11:05

Türkiye gayrimenkul nedeniyle İspanya gibi olabilir!

İspanya merkezli yatırım ve finansman şirketi N+1 International Yönetim Kurulu B ...