maritbet girişmaritbet
Termal tesislere yabancı turist akını başladı!

Termal tesislere yabancı turist akını başladı!

Soğuk kış günlerinin gelmesiyle birlikte termal otellere yerli ve yabancı turist akını başladı

Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinde sağlık turizminin fiyatlarının çok yüksek olması, yabancı turistlerin ilgisini Türkiye'ye doğru yönlendiriyor. Özellikle, İran, Irak, Almanya, Fransa ve Avusturyalı turistler dünyanın dört bir yanından, Türkiye'ye termal sular için gelmektedir.

Değişen iklim şartları nedeniyle ülkemizdeki mevsim anlayışı değişiyor. Kışın yağmayan kar nedeniyle,karlı bölgelerde tatil imkanı mümkün olmuyor. Tatilcilerin yeni gözde mekanı termal oteller oldu.  Yeni yükselen değerler arasında bulunan termal oteller, sadece tatil anlayışını değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda ziyaretçilerine huzurlu, güvenli, sağlık kaynağı olan ve cazip fiyatlara bir tatil vadediyor. Kışın soğuk günlerinde, şifalı suların etkisiyle ve yanındaki masaj, spa, hamam gibi özellikleriyle termal oteller ziyaretçilerin vazgeçilmezi olacak.

Termal oteller, kış turizmi için paha biçilmez bir öneme sahip. Güvenli ve huzurlu ortama sahip konaklama merkezleri, termal sularıyla, spa merkezleriyle, zengin yemek ve içme seçenekleriyle tatilcilere yeni bir tatil anlayışı sunuyor. Yaz turizminin aksine, uygun konaklama fiyatlarıyla da dikkat çeken oteller, tatilciler açısından büyük bir avantaj. Dinlenmek, huzur bulmak ve aynı zamanda termal sularla sağlığınıza yardımcı olmak istiyorsanız, Türkiye, kaplıcalar açısından büyük bir zenginliğe sahip.

Türkiye şifalı sularıyla, Dünya'da en önemli termal merkezlerinden birisi. Gerek suları, gerekse zengin konaklama alternatifleriyle kış turizmini seven tatilcilerin en önemli adreslerinden birisi. Karaderili grubuysa ülkemizde birçok otelin ve termal tesisin yatırımcısı.

Kuşadası'ndan, Bodrum'a, Kütahya'dan Yalova'ya kadar birçok yerde  yatırım yapan Karaderili grubu, Türkiye'de termal suların değerini bilip buna yatırım yapmayı hedefleyen şirketlerden birisi. Karaderili grubunun, yatırım yaptığı en önemli yerlerden biriyse Kütahya'daki, Emet Termal Resort&Spa. Otel gerek pahabiçilmez doğası, gerekse şifalı kaynak sularıyla tatilcilerin vazgeçilmez yerlerinden birisi.Türkiye'de Kütahya Emet Termal Resort&Spa dışında başka hiçbir yerde olmayan, 6 farklı termal suyu mevcut. Tesiste bulunan yosun havuzu Türkiye'de tek,  Dünya'da ise sadece 2 ülkede bulunmaktadır.24 saat yosun üreten doğal termal yosun havuzu, ziyaretçileri birçok yönden etkiliyor. Sağlık dağıtan yosun havuzu birçok hastalığa iyi geliyor. Yosunlu sıcak su terleterek zayıflatma özelliğinin yanı sıra kollestrol, lipit, trigilserid gibi yağ yapıcı maddeleri parçalayıcı özelliğe sahip. Ayrıca doğal yosunlu termal su metabolizmayı düzenleyerek vücuttaki toksinleri atmaya yardımcı oluyor. Yosunlu termal suyun özelliklerini saymakla bitmiyor. Zayıflatma, akne ve çeşitli deri hastalıkları ağrılı romatizma, iltihabi kadın hastalıkları, gut hastalığı ve buna bağlı sinir hastalıkları, adale ağrıları, cildi sıkılaştırma özelliği, vücuttaki toksinleri ve zararlı maddeleri temizleme, selülit giderme, kalsiyum ve magnezyum oranı çok yüksek olduğu için kemik erimesine iyi geliyor.

Karaderili Grup olarak, “Vizyon Projesi” olarak adlandırdığı en büyük yatırım, Yalova ili, Termal ilçesi Akköy köyünde 3 etap şeklinde inşa edilmekte. Yalova'ya 40.000 m² arazi üzerine 2 bin 200 yatak kapasiteli, Türkiye'nin en büyük termal turizm kompleksi inşaatı devam ediyor. Sadece inşaat için ilk aşamada 55 milyon Euro yatırım yapıldı. Otelde, fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi, açık-kapalı yüzme  havuzları ve spor merkezlerinin yanı sıra ailelere özel havuzlar ve sosyal alanlar da mevcut. Ziyaretçiler için her ayrıntının düşünüldüğü projede, dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise, proje Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılandırıldı.

Türkiye, kaplıcalar bakımından Dünya'da bile eşi benzeri zor bulunan şifalı sulara sahip. İster hastalıklara yardımcı etkide bulunmak için, isterse dinlenmek için olsun, kaplıcalar gitgide tatilcilerin vazgeçilmezi oluyor.  Birçok hastalığa yardımcı etkende bulunan suların yanı sıra, huzurlu vakit geçirmek isteyen tatilcilere de fırsat kapısı aralıyor. Kütahya Emet Termal Resort&Spa ve yakında açılacak olan Yalova Termal oteli, suyla gelen sağlığın kıymetini bilen tatilcilere büyük bir avantaj sağlıyor. Dinlenme, sağlık, spa, masaj, havuzlar gibi saymakla bitmeyecek alternatifleri olan oteller, tatilcilere unutulmaz bir kış tatili sunacak.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar
  • 26.02.2018 13:14

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı, kayakseverlerin yanı sır ...

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu
  • 21.01.2017 09:33

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı eteklerindeki Yıldıztepe' ...

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
  • 04.08.2020 13:33

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adı ...

Kış tatili için otellerin yüzde 70'i doldu!
  • 27.11.2018 13:38

Kış tatili için otellerin yüzde 70'i doldu!

En az yaz turizmine olduğu kadar kış turizmine de ilgi yoğun. Kış tatilinde kaya ...

Uludağ'a en çok rezervasyon Ruslardan
  • 23.11.2018 14:57

Uludağ'a en çok rezervasyon Ruslardan

Kış turizminin gözde mekanlarından Uludağ’da sezonun açılmasına sayılı günler ka ...

Erzurum'un kış turizmine İran desteği
  • 21.11.2018 16:44

Erzurum'un kış turizmine İran desteği

İran'ın Erzurum Başkonsolosu Sajad Soltanzaden, İranlı turistleri Erzurum'a çekm ...