maritbet girişmaritbet
Teneke parçalarıyla dinozor görünümlü füzeatar yaptı

Teneke parçalarıyla dinozor görünümlü füzeatar yaptı

Giresun'da 26 yaşındaki Aykut Çam, topladığı teneke parçaları, soba borusu ve esnafın kendisine verdiği malzemelerden füzeatar yaptı.

Güce ilçesine bağlı Gürağaç köyünde yaşayan ve babası ile boyacılık yapan Aykut Çam, tasarladığı 83 projenin ikisini hayata geçirdi. Çam, dinozor görünümünde yaptığı füzeatarı "Çanakkale Geçilmez, Türkiye Bölünmez" olarak adlandırıyor. 

Ortaokul mezunu Çam, AA muhabirine, sürekli yeni bir şeyler yapma düşüncesinde olduğunu belirterek, kendisine imkan sunulması halinde daha teknolojik ve gelişmiş üretimler gerçekleştirebileceğini dile getirdi.

Dinozorun çok eski tarihlerde yaşadığını anlatan Çam, güçlü ve etkili bir hayvan türü olduğu için füzeatarı dinozor görünümünde yaptığını söyledi.

Çam, füzeatarı yaklaşık 4 aylık çalışma sonunda ortaya çıkardığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 120 gün boyunca aralıksız bir şekilde bu makine üzerinde çalıştım. Malzemeleri yağ tenekesi, çatı üstlerindeki saclardan elde ettim. Eski parçaları alarak geri dönüşüm yapıyorum. Özellikle dere kenarlarından teneke topladım. Sağdan, soldan bulduğum parçalarla bir araya getirdiğim bir makine oldu. Dinozorun üst bölümünde bulunan füzeatar kısmını soba borularından yaptım. Elimdeki imkan kısıtlı olduğu için bu tarz parçalarla çalışıyorum."

Hazırladığı 83 projesinden ikisini gerçekleştirebildiğini aktaran Çam, "Daha önce akrep görünümlü füzeatar yaptım. Eğer imkan sunulursa daha iyilerini yapabileceğime inanıyorum" dedi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Teneke parçalarıyla dinozor görünümlü füzeatar yaptı
  • 01.03.2015 16:21

Teneke parçalarıyla dinozor görünümlü füzeatar yaptı

Giresun'da 26 yaşındaki Aykut Çam, topladığı teneke parçaları, soba borusu ve es ...