maritbet girişmaritbet
Tekno Ray Solar'dan güneş enerjisi sektöründe yenilik!

Tekno Ray Solar'dan güneş enerjisi sektöründe yenilik!

Tekno Ray Solar, güneş enerjisi santrallerinin verimliliğini artıran Bakım & İşletme hizmeti ile 7/24 hizmet vermeye başladı

Güneş enerjisi santrallerinin rutin kontrollerinden, periyodik bakımlarına kadar birçok detayın düşünüldüğü “Bakım & İşletme” hizmeti sayesinde, güneş enerjisi santralinin işletme verimliliği de artıyor. Farklı santralleri tek ekranda izlemeye olanak tanıyan ve 15 saniyede bir veri analizi yapabilen  “Scada & Uzaktan İzleme Sistemi” de,  “Bakım & İşletme” hizmeti kapsamında yer alıyor. 

Güneş enerjisi sektörünün lider firması Tekno Ray Solar,  santrallerinin verimliliğini %12 oranında artırabilen ve işletme ömrünün uzamasını sağlayan “Bakım & İşletme” hizmeti ile, 4 farklı bölgede oluşturduğu teknik ekipleri sayesinde 7/24 hizmet veriyor. “Bakım & İşletme” hizmeti kapsamında; güneş enerjisi santralinin kontrolleri, periyodik bakımları, arızalara anında müdahale, panel temizliği, performans ölçümleri, yedek parça yönetimi gibi detaylı hizmetler sağlanıyor.  Bu standart hizmetlerin yanı sıra, projenin fiziki durumu ve santrale zarar verebilecek dış etkenleri de göz önüne alarak çalışmalarını gerçekleştiren Tekno Ray Solar, her santrale özel farklı bir işletme ve bakım hizmeti de sunuyor.  

Üretilen elektriğin performansını etkileyen tüm verileri analiz edebilen,   hataları eş zamanlı görüp müdahale etme olanağı sağlayan ve bir çok santrali tek bir sistem üzerinden takip edebilen “Scada &  Uzaktan İzleme Sistemi” ise, “Bakım & İşletme”  hizmetlerinin önemli  bir kısmını oluşturuyor.  “Scada & Uzaktan İzleme Sistemine kayıt edilen tüm veriler, Tekno Ray Solar'a ait “Bilgi Veri Merkezinde” depolanarak, uzman analistler tarafından anlık olarak değerlendiriliyor. Anlık olarak müdahalenin  yanı sıra, yapılan bu analizler sayesinden yaşanması muhtemel arızaları da önceden tahmin etmek mümkün olabiliyor. 

Tekno RaySolar Genel Müdürü Yardımcısı Mehmet Özenbaş Bakım & İşletme hizmetleri ile ilgili "Kurulduğumuz ilk günden bu yana Bakım & İşletme'nin önemini çok iyi biliyor ve bunu tüm yatırımcılara ve sektör paydaşlarına anlatıyoruz. Tekno Ray Solar olarak bizler ilk günden beri hedefimizde olan bu tam bağımsız ve sadece tesislerin işletmesi konusunda uzmanlaşan yapıyı, 2016 yılı itibariyle hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tasarım kriterlerimiz ve kullandığımız ürünlerin yüksek kalite ve üst düzey teknolojik altyapılarına ek olarak, işinde profesyonel bakım ekiplerimiz, santrallerin ekonomik ömrünü uzatarak, beklenenin üzerinde performans göstermesini sağlıyor.  Kullanılan finans araçlarının geri ödemesinin çok önemli olduğunu bilen bir ekip olarak, yatırımcıların uzun vadeli olarak yaptıkları kredi ve leasing sözleşmelerinin güvenilir bir şekilde geri ödenebilmesi için,  Tekno Ray Solar olarak yapmakta olduğumuz “Bakım & İşletme” faaliyetleri çok önemlidir. Türkiye'de tek olarak hizmet verdiğimiz, benzerlerinin çok daha üstünde özelliklere sahip “Scada & Uzaktan İzleme Sistemi” altyapımız sayesinde, finans kuruluşlarının da önümüzdeki dönemlerdeki gelirleri için önemli bir ışık kaynağı oluyoruz." dedi.

Zemine monte ve çatı üzeri “anahtar teslimi” güneş enerjisi santralleri kurulumu gerçekleştirerek işletme ve bakım hizmetleri sunan Tekno Ray Solar,  halihazırda Türkiye'de 60 MW, Dünyada ise toplamda 500 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santralinin  “Bakım & İşletme” hizmetini sağlıyor.  

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Güçlerini birleştirip deprem bölgesine güneş enerjisi taşıdılar
  • 16.02.2023 16:22

Güçlerini birleştirip deprem bölgesine güneş enerjisi taşıdılar

Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren firmalar, Kahramanmaraş merkezli depre ...

Gaziantep'te cami ve sosyal tesis güneş enerjisiyle aydınlanacak
  • 26.09.2022 16:26

Gaziantep'te cami ve sosyal tesis güneş enerjisiyle aydınlanacak

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı kırsal Kızılcakent Mahallesi'ndeki caminin çat ...

Vakıf Katılım ve İklimSA güneş enerjisine yatırım için iş birliği yaptı
  • 08.07.2022 14:13

Vakıf Katılım ve İklimSA güneş enerjisine yatırım için iş birliği yaptı

Vakıf Katılım ve İklimSA, çatı üstü GES projelerinin finansmanı için iş birliği ...

Edirne'de İklim Değişikliği Müdürlüğü enerjisini güneşten elde edecek
  • 26.04.2022 14:06

Edirne'de İklim Değişikliği Müdürlüğü enerjisini güneşten elde edecek

Edirne Belediyesi İklim Değişikliği Müdürlüğü, enerji ihtiyacını hizmet binasını ...

Karapınar GES ile elektrik üretiminde güneş enerjisinin payı %20'ye çıkacak
  • 11.04.2022 15:43

Karapınar GES ile elektrik üretiminde güneş enerjisinin payı %20'ye çıkacak

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başk ...

Güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarına yeni teşvik getirildi
  • 24.02.2022 15:46

Güneş ve rüzgar enerjisi yatırımlarına yeni teşvik getirildi

Güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretilmesine yönelik yatırımlara getirilen ...