maritbet girişmaritbet
Taşeron işçilere kadro

Taşeron işçilere kadro

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kamuda asgari ücretin olmaması gerektiğini belirterek, toplu sözleşme zammından taşeron işçilerinin de yararlandırılacağını söyledi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, asgari ücrete yapılan zam ile düşük asgari ücret seviyesinden artık ortalama asgari ücret seviyesine gelindiğini söyledi. Asgari ücretin 'bundan aşağısı teklif edilemez ücreti' olduğunu belirten Bakan Çelik, bunun geçim ücreti olarak ele alınmaması gerektiğini kaydetti. Kamuda, asgari ücretin bir geçim ücreti olarak algılanmasını doğru bulmadıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Yapılan ihalelerde işçilik maliyetlerinin asgari ücretin üzerine hesap edilmesi, bizi rahatsız etmekte. Bununla ilgili şu anda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumartesi günü bir kez daha ilgili ekonomi bakanlarımızla bir araya geleceğiz. Şu anda kamuda 600 bini aşan taşeron işçisi var. Eğer kamuda 3 yıllığına bir ihale yapılmışsa, 3 yıllığına neden toplu sözleşme farkı taşeron işçisine yansıtılmasın." Çelik, 'tehlikeli, çok tehlikeli ve az tehlikeli' işlerin bulunduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "İş Sağlığı Güvenliği Yasası'nda belirlediğimiz 3 çeşit iş var. İnsanların eğitim durumları var. Tüm bu argümanları 4C'lilerde uyguladık. Bakanlık olarak tüm bu artı değerler çerçevesinde çalışanlara yaklaşımın doğru olacağı inancındayız."

Kıdem tazminatı fonu rafa kalktı
Çalışma Bakanı Çelik, kıdem tazminatı konusu kamuoyunda farklı yerleştiği için bu konuda cesur bir adımın atılamadığını belirterek, "Konu yeni bir bahara kalmış bulunuyor" dedi.

AB'nin üstünde
Asgari ücrete yapılan yüzde 11'lik artışın son derece önemli ve yüksek bir artış olduğunu dile getiren Bakan Çelik, "Satın alma paritesi bakımından 11 AB ülkesinden daha yüksek bir asgari ücret belirlendi. Milli gelir açısından mukayese ettiğiniz zaman en tepe noktasındayız" dedi. Çelik, asgari ücrete 2002'den bugüne yüzde 360'lık bir artış gerçekleştirildiğini, reel artışın da yüzde 74'lere vardığını anlattı.

4C'liye kadro tamam
4C'lilere müjde geldi. Kamu-Sen heyeti, memura ek gösterge, 4C'lilerin durumu ve çalışma hayatıyla ilgili taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e iletti. Bakan Çelik, 4C'lilerin kadroya alınması konusunda çalıştıklarını, sendikalarla mutabakata varılan tüm konuları içeren bir kanun tasarısı hazırlayacaklarını, 4C'lilerin de belli bir maaş skalasında, iş güvencesine kavuşturulmaları için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk'un "Tekrar bir araya gelecek miyiz?" sorusu üzerine Çelik, sendikaları bilgilendireceklerini, çalışmaların kanunlaşması için gayret göstereceklerin söyledi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan geçici personele yönelik kararnamede, fazla mesai ücreti, aile yardımı ödeneği verilmesinin yolu da açıldı. Artı 800 puanlık ek gösterge talebi ise kabul görmedi.

yirmidorthaber.com

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz
  • 29.03.2023 15:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elektrikte yüzde 15 indirime gidiyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisan ayından itibaren elektrikte tüm abone ...

Faruk Çelik'ten depremzedelere müjde
  • 05.11.2011 13:33

Faruk Çelik'ten depremzedelere müjde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Van depreminde ölenlerin yakınlar ...

Faruk Çelik'ten o sözlerine açıklama geldi
  • 05.11.2011 12:02

Faruk Çelik'ten o sözlerine açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Marmara Depremi öncesi yaptığı ik ...

Antalya Expo için özelleştirilme kararı alındı!
  • 04.07.2017 08:52

Antalya Expo için özelleştirilme kararı alındı!

Gıda Tarım ve Hayvancılı Bakanı Faruk Çelik, Antalya EXPO’nun turizme katkı sağl ...

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı
  • 30.04.2017 16:09

Faruk Çelik: EXPO, özelleştirme kapsamına alındı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, EXPO 2016 Antalya'nın yeni bir sürece g ...

'Fabrika da toplu konut da yapacak yer var'
  • 12.03.2017 09:14

'Fabrika da toplu konut da yapacak yer var'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Milli Tarım Buluşmaları Toplantıs ...