maritbet girişmaritbet
Taşeron işçilere kadro ve maaş müjdesi!

Taşeron işçilere kadro ve maaş müjdesi!

Taşeron işçi yasası ile ilgili haberler oldukça çok merak edilirken, yaklaşık 1.5 milyon taşeron işçiyi sevindirecek bir açıklama geldi.

Taşeron işçi sayısının yaklaşık 1.5 milyon olduğu ülkemizde taşeron işçi yasası ile çalışma tamamlandığında taşeronlar sosyal ve maddi haklara kavuşacak. 

Akşam gazetesinin haberine göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Karayolları işçilerinin kadrosunu açıkladığı gün verdiği, "Kamuda asıl işi yapan tüm taşeronlar kadroya geçecek" müjdesi çok yakında gerçekleşecek. Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışma tamamlandığında asıl işi yapan taşeronlar kadroya geçecek. Böylece yaptıkları görevin gerektirdiği maaşı ve özlük haklarını alacaklar. Bu da ücretlerde artış getirecek.

TAŞERONLAR OTOMATİK OLARAK KADROYA GEÇECEK 

Maliye Bakanlığı'nda yürütülen çalışma kamu kurumlarının hangi işleri dışarıdan hizmet alımı yoluyla taşerona yaptıracaklarını, hangi işleri ise kadrolu elemanlara yaptıracaklarını ortaya koyacak. Böylece dışarıdan hizmet alımının yapılmayacağı işlerde çalışanlar, yani kurumların asıl işini yapan taşeronlar otomatik olarak kadroya geçirilecek. Bu işlerde bir daha taşeron çalıştırılamayacak.

HAKLAR EŞİTLENİYOR

Bu şekilde kadroya geçen taşeronlar o işi yapan kadroluların tüm haklarına kavuşacak. Sendikalılık ve sosyal haklar eşitlenecek. Burada en önemli hak ise ücretlerde yaşanacak. Taşeron işçi kadrolu elemanın aldığı ücretin aynısı alacak ve maaşı artacak. Birçok taşeron asıl işi yapmasına rağmen asgari ücretle çalıştırılıyor. Karayollarında yapılan kadro çalışmasında maaşlar iki katına çıkmış geriye doğru haklar alınmıştı. Ayrıca ikramiye de verilmişti.

TAZMİNAT HAKLARI KORUNDU

Geçen yaz çıkartılan torba yasa ile taşeron işçilerin sosyal güvenlik haklarının tamamı koruma altına alınmıştı. Buna göre kamuda ya da özel sektörde çalışan taşeronlar 11 ay çalıştırılıp işten çıkartılamayacak ve tazminat hakları yanmaşacak. Ayrıca izin ve maaş hakları da sağlanacak. Bunlara ilaveten kamudakilere kadro gelecek.

TAŞERON İŞÇİ KONUSU MASAYA YATIRILACAK!

Taşeron işçilerini sevindiren maaş ve kadro müjdesi ile ilgili olarak emlaktasondakika.com'a açıklama yapan Taşeron İşçileri Dayanışma Ve Yardımlaşma Derneği (TAŞİŞDER) Başkan Yardımcısı Cemal Bilgin bu konunun sevindirici bir gelişme olduğunu aktardı. Bilgin 6-7-8 Temmuz tarihlerinde siyasilerle görüşeceklerini belirtti. 

Cemal Bilgin, "Koalisyon kurulsa da kurulmasa da bu işin takipçisi olacağız. Dernek, 6-7-8 Temmuz tarihlerinde Ankara'ya gidecek. Parti başkanları ile komisyon görüşmeleri olacak." dedi. 

Kadro sözü, iş güvenliği gibi konuların sonuna kadar arkasında duracaklarını, 4 parti ile görüşüp haklarını arayacaklarını söyleyen Cemal Bilgin, haklarınn daha önceleri görmezden gelindiğini aktardı.

"Bizleri görsünler tanısınlar" diyen Bilgin, ucuz emeğe karşı durduklarını, artık eski taşeron işçilerin olmadığını, hakkı hukuku bilen işçilerin olduğunu belirtti. 

SENDİKALARA BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR 

Taşeron işçileriyle ilgili son dönemde önemli adımlar atıldığını ancak harekete geçilmesi gerektiğini ifade eden TAŞİŞDER Başkan Yardımcısı Cemal Bilgin, "Sendikalara da büyük iş düşüyor. İşçiler yarı yolda bırakan bir iş istemiyorlar." dedi. 

Bu nedenle taşeronların birleştiğini ve Hükümet kurulmadan bu konuda görüşme gerçekleştireceklerini açıkladı. Ayrıca Bilgin, siyasilerin vaatlerini yerine getirmelerini ve taşeronlarla ilgili sözleri gerçekleştirmelerini istediklerini söyledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Taşeron işçilere kadro ve maaş müjdesi!
  • 29.06.2015 14:15

Taşeron işçilere kadro ve maaş müjdesi!

Taşeron işçi yasası ile ilgili haberler oldukça çok merak edilirken, yaklaşık 1. ...