maritbet girişmaritbet
Tarihi müslüman mezarlığı gün yüzüne çıktı!

Tarihi müslüman mezarlığı gün yüzüne çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna’daki Bakırbaba Camisi’nin hemen yanındaki müslüman mezarlığını gün yüzüne çıkardı.

Saraybosna'da 130 yıl önce Avusturya Macaristan İmparatorluğu döneminde yıkılan tarihi Bakırbaba Camisi'ni Durmazlar firmasının katkılarıyla 4 yıl önce yeniden ibadete açan Bursa Büyükşehir Belediyesi, şimdi de caminin hemen yanında bulunan ve üzerinde park bulunan müslüman mezarlığını gün yüzüne çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yüzyıllarca aynı kaderi paylaşan Türkiye ve Bosna Hersek arasındaki ilişkilerin aynı sıcaklıkla devam edeceğini belirterek, bölge halkının barış ve huzur içinde yaşaması için gerekli her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Osmanlı coğrafyasında yer alan tüm balkan ülkelerindeki ecdat yadigarı eserleri bir bir ayağa kaldıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna Müslümanları açısından büyük önem taşıyan bir manevi odak noktasını daha gün yüzüne çıkardı. Avusturya Macaristan İmparatorluğu döneminde yıkılan tarihi Bakırbaba Camii'ni tam 130 yıl sonra Durmazlar firmasının sponsorluğunda yeniden ibadete açan Büyükşehir Belediyesi, yine aynı firmanın desteğiyle caminin hemen yanında bulunan Müslüman mezarlığını gün yüzüne çıkardı. Saraybosna'nın kalbinde at meydanı olarak anılan bölgede bulunan tarihi mezarlığın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç ve bölge halkı katıldı. Kuran okunmasıyla başlatan törende konuşan Starigrad Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç, cami restorasyonu, mezarlık düzenleme ve her türlü sosyal ve kültürel destekleri nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür etti.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi müslüman mezarlığı gün yüzüne çıktı!
  • 05.05.2015 14:24

Tarihi müslüman mezarlığı gün yüzüne çıktı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Saraybosna’daki Bakırbaba Camisi’nin hemen yanındak ...