maritbet girişmaritbet
Tarihi mekanlarda İstanbul dersleri devam ediyor!

Tarihi mekanlarda İstanbul dersleri devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği İstanbul Dersleri'nde sokak dersleri devam ediyor.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği İstanbul Dersleri'nde Kültür Tarihçisi Süleyman Zeki Bağlan, Esenlerli öğrencilerine Eski İstanbul'u anlattı. Salon dersleri olarak başlayan ve ardından sokağa çıkan İstanbul Dersleri'nde bu kez Suriçi bölgesindeki tarihi camiler ders konusu oldu.

Esenler Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü ve Kentsel Tasarım Müdürlüğü gibi şehir ve şehircilik ile ilgili müdürlüklere bağlı teknik personelin katıldı ikinci sokak dersinde Takkeci İbrahim Çavuş Camii, Kara Ahmet Paşa Camii ve Merkez Efendi Külliyesi ziyaret edildi.

Her mekâna yarım saatlik ziyaretlerde bulunulurken tarihçi Zeki Bağlan, kendine has üslubuyla külliye ve camiler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Bağlan, Suriçi olarak bilinen eski İstanbul'daki tarihi yapıların şehrin tarihi zenginliğini ve estetiğini gözler önüne serdiğini söyledi.

Sokak dersleri ile yeni bir boyut kazanan İstanbul Dersleri, üç büyük medeniyete yüzyıllarca ev sahipliği yapmış olan İstanbul'un tarihi zenginliğini ve şehir estetiğini gösteren bölgeler ile tarihi yapıların gezilmesiyle sürecek.

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Tarihi mekanlarda İstanbul dersleri devam ediyor!
  • 28.05.2015 17:04

Tarihi mekanlarda İstanbul dersleri devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği İ ...