maritbet girişmaritbet
Sultanbeyli’de tapu devir heyecanı!

Sultanbeyli’de tapu devir heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'nin tapu sorununun çözümü konusunda önemli bir adım atıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'deki tapuların önemli bölümünün Sultanbeyli Belediye Başkanlığı'na saat 16.30 itibarıyla devredildiğini belirterek, "Bu tapular, inşallah şimdi hak sahiplerine aktarılacak. Bu süreçte Maliye Bakanlığımız her türlü kolaylığı gösteriyor, göstermeye devam edecek" dedi.

Erdoğan, Sultanbeyli'de tapu devir törenindeki konuşmasında, Sultanbeyli'nin tapu konusunun çözümü konusunda adım atıldığını ve ilk etapta 1 milyon 271 bin metrekarelik tapunun dağıtıma girildiğini bildirerek, "İnşallah 7 Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmın da adımlarını inanıyorum ki hükümetimiz atacaktır ve onlar da yine sahiplerine dağıtılacaktır" ifadesini kullandı.

Sultanbeyli'nin yapılanmaya başladığı zamanı bildiğini aktaran Erdoğan, ilk yerleşimler kurulmaya başladığından bu yana senetle, sözleşmeyle yürütülen ve pek çok sıkıntıya yol açan işlemlerin artık tapu üzerinden sağlıklı şekilde yapılabileceğini belirtti.

Erdoğan, 2011'de bir Bakanlar Kurulu kararı çıkardıklarını, Meclis'ten çıkan son torba kanunla tapu sorunu olan arazilerin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devrine imkan sağlandığını hatırlatarak, "Bugün bu tapuların önemli bölümü, Sultanbeyli Belediye Başkanlığımıza saat 16.30 itibarıyla devredildi. Bu tapular inşallah şimdi hak sahiplerine aktarılacak. Bu süreçte Maliye Bakanlığımız her türlü kolaylığı gösteriyor, göstermeye devam edecek" diye konuştu.

Tapu sorununun çözümünü, "Sultanbeyli için belediye olduğu 1989'dan, ilçe olduğu 1992'dan bu yana yaşadığı en önemli atılım" şeklinde tanımlayan Erdoğan, Sultanbeyli'ye bir şükran borcu olduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Sultanbeyli, 10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 70 rekor bir oyla şahsımı destekledi. Ben bu kadirşinaslığınıza, ahde vefanıza, özellikle bu kardeşinize sahip çıktığınız için şükranlarımı sunuyorum. İnşallah sizlerin vermiş olduğu bu destek, bu itibar, bu güven karşılığını bulacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi, uhuvvetimizi daim kılsın. 10 Ağustos'ta sadece bu kardeşinizi cumhurbaşkanı seçmekle kalmadınız, aynı zamanda Türkiye'de bir dönemi kapatıp, bir dönemi açtınız. Türkiye, cumhurbaşkanını artık doğrudan seçiyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi, kim ne derse desin, artık ülkemiz için kaçınılmaz hale geldi."

Erdoğan, Adıyaman'da Nissibi Köprüsü'nün açılışını yaptığını anımsatarak, Sincik'in 10 Ağustos seçimlerinde kendisine yüzde 96 oy verdiğini kaydetti.

Sultanbeyli'nin 12 yıl içinde gerek yerelde gerek genelde çok büyük hizmetler aldığını ancak bunların yeterli olmadığını dile getiren Erdoğan, "Şimdi bu tapudan sonra bu süreç hızlanarak devam edecek. Çünkü Sultanbeyli daha modern bir şehir olsun istiyoruz. İşte şimdi bir adım, 7 Haziran bu bakımdan da önemli" dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sultanbeyli’de tapu devir heyecanı!
  • 26.05.2015 11:29

Sultanbeyli’de tapu devir heyecanı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'nin tapu sorununun çözümü konusu ...