maritbet girişmaritbet
Sultanahmet'te patlama: 10 ölü

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü

Sultanahmet Meydanı'na yakın dikilitaşın olduğu bölgede bomba patladı. Hayatını kaybedenlerin olduğu belirtiliyor.

Patlamanın Taksim, Beşiktaş, Çağlayan, Eyüp, Sirkeci, Fındıklı ve Kasımpaşa'dan da duyulduğu söyleniyor. Sultanahmet esnafından alınan bilgilere göre olay Dikilitaş'ın bulunduğu bölgedeki Sultanahmet Camisi'nin arka çıkışında meydana geldi. İlk alınan bilgilere göre patlamanın olduğu alana 30-40 ambulans sevk edildi. Vatandaşlar olası yeni bir patlamaya karşı uzaklaştırılıyor. Ayrıca bölgede giriş çıkışlara izin verilmezken dükkanlarda çalışanların dışarıya çıkarılmadığı öğrenildi. 

Bölgede çalışan Erdoğan Fırat "Ofiste çalışıyorduk. Bir anda patlama sesi duyduk. Biz çatı uçtu zannettik. Birkaç dakika sonra ambulans ve polisler geldi. Karaköy'deki arkadaşımla görüştüm, o da büyük bir gürültü duyduğunu söyledi. Burada, çok sayıda yaralının olduğu söyleniyor. An itibariyle helikopter dolaşmaya başladı" diye konuştu.

Yine görgü tanıklarından Erdem Köroğlu "Tam patlamaya mukabil yerdeydik. Bir anda kalabalık oldu. Yerde yatan insanlar vardı. Ne kadarı ölü ne kadarı yaralı bilmiyoruz. Etraftaki bütün binalar sarsıldı. Şiddeti çok yüksekti, Kırşehir'deki deprem kadar etkiliydi. Alan, polisler tarafından kapatıldı. Ayasofya'dan başlayıp tramvay istasyonuna kadar tüm meydan kapalı" dedi.

Valilik açıkladı : 10 ölü, 15 yaralı var

İstanbul Valiliği, Sultanahmet'teki patlamada ilk belirlemelere göre, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını bildirdi.

Yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi. Ölü sayının artmasından endişe ediliyor. Patlamanın nedeni hakkında ise henüz net bir bilgi yok. 

Devamı gelecek...

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İç mimar Alara Koçibey kamera başına geçti!
  • 11.05.2021 10:14

İç mimar Alara Koçibey kamera başına geçti!

Elif Dürüst'ün evini yeniden dekore eden Alara Koçibey, çekim sırasında kameranı ...

İkinci el iş makinaları showroom’u İstanbul Sancaktepe’de açıldı
  • 14.08.2020 13:58

İkinci el iş makinaları showroom’u İstanbul Sancaktepe’de açıldı

Temsa İş Makinaları, ikinci el iş makinalarının satışını Platinum Used adı altın ...

Bakan Karaismailoğlu Uşak Çevre Yolu’nu inceledi
  • 08.08.2020 09:14

Bakan Karaismailoğlu Uşak Çevre Yolu’nu inceledi

Bakan Karaismailoğlu, “Gerekli şantiye incelemelerini yaparak işlerin bir an önc ...