maritbet girişmaritbet
Subay Evleri'ni Astaş Holding dönüştürecek!

Subay Evleri'ni Astaş Holding dönüştürecek!

Astaş Holding, Esentepe'de Astoria AVM karşısındaki Emekli Subay Evleri'ne talip.

İstanbul'un merkezinde kentsel dönüşüme odaklanan Astaş İnşaat, Esentepe'de Astoria AVM karşısındaki Emekli Subay Evleri'ne talip oldu. 312 dairelik sitede hak sahipleri ile prensipte anlaştıklarını belirten Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, 500 milyon dolarlık proje planladıklarını söyledi. 

HAK SAHİPLERİYLE PRENSİPTE ANLAŞTI

Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul'un merkezindeki eski siteler müteahhitlerin yeni gözdesi oldu. 5 site ile dönüşüm için görüştüklerini belirten Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, Esentepe'de Astoria AVM karşısındaki Emekli Subay Evleri'ne de talip olduklarını açıkladı. 312 dairelik sitede hak sahipleri ile prensipte anlaştıklarını belirten Aşcı, değeri 500 milyon dolar olan yüksek katlı bir yapı planladıklarını söyledi.

24 DÖNÜM ALANI VAR

Subay Evleri sitesi sakinlerinin 8 yıldır kentsel dönüşüm beklediğini belirten Aşcı, “Talep onlardan geldi. Astoria'nın karşısında olduğu için bizim komşumuz. Değerli bir bölge olduğu için de ilgimizi çekti. 24 dönüm alanı var. Yeni projede yüksek bir bina olacak. Böylece yeşil alana daha fazla yer ayrılacak. Binanın alt katında ofisler ve yeme-içme mekanları yer alacak” dedi. 3 ayda çoğunluk imzaları almayı planladıklarını söyleyen Aşçı, 2016 sonunda ruhsat alarak çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.

ETİLER'E BİR TALİP DAHA ÇIKTI

Astaş, İstanbul Etiler'deki 50 yıllık Belediye Sitesi'nin de dönüşümüne hazırlanıyor. 2 yıldır bu site üzerinde çalıştıklarını, 7 aydır hak sahipleri anlaşmalara başladıklarını belirten Aşcı, 434 dairelik sitede mülk sahiplerinin yaklaşık yüzde 50'si ile anlaştıklarını belirtti. Aşcı, “Belediye sitesinde dönüşüm 6 yıldır konuşuluyor. Hak sahipleri bizden önce 25 şirketle görüşmüş. Şimdi biz anlaşmalara başlamışken başka bir şirket de sitenin dönüşümüne talip oldu. Çalışmalarına başlanan bir alana bu şekilde girilmesini etik bulmuyoruz” dedi. Kentsel dönüşümün yanı sıra arsa alımlarına da sıcak baktıkları belirten Aşcı, 3 yılda 2.5 milyar dolarlık yatırım öngördüklerini ve 1500 konut inşa etmeyi planladıklarını söyledi. Aşcı, kentsel dönüşüm projelerinde yapılacak yeni evlerin metrekare satış fiyatlarının 10-20 bin dolar olacağını ifade etti. 

EVLERİN YARISI YABANCILARIN 

Yabancı yatırımcıların Türk gayrimenkul pazarına yakın ilgi gösterdiğini belirten Vedat Aşcı, “Bodrum'da 1.5 yıl önce hayata geçirdiğimiz The Residences at Mandarin Oriental projesi sayesinde yurtdışındaki bağlantılarımız daha da güçlendi. Bodrum'da otel misafirlerimizin yüzde 85'i, ev alanların yüzde 35'i yabancı. Şimdi o yabancılar bizden İstanbul'un merkezinde, otel hizmeti verilen projeler bekleniyor. Biz yeni projelerde evlerin  yarısını yabancılara satmayı planlıyoruz. Türk Cumhuriyetleri, Avrupa ve Körfez Ülkeleri en çok talep gelen yerler” dedi. Yabancıya konut satışı için devlet desteği gerektiğinin altını çizen Aşcı, yabancıya satışta KDV muafiyeti ve oturma izninin kolaylaşması konularında çalışmalara ihtiyaç olduğunu dile getirdi. 

KURUÇEŞME'YE 100 ODA

Kuruçeşme'de bir otel projeleri olduğunu söyleyen Vedat aşçı, “2016'da Mandarin Oriental Boshporus'un inşaatına başlayacağız. Otelin mimari çalışmaları bitmek üzere. Kaliteli ve butik bir otel olacak. Yaklaşık 100 oda ile hizmet verecek. Bugüne kadar Kempinski, Giorgio Armani ve Mandarin Oriental gibi dünya markaları ile çalıştık. Kuruçeşme'nin yanı sıra İstanbul'daki bir konut projesinde yine Mandarin Oriental ile çalışmaya da karar verdik. Türkiye'ye girmek isteyen yeni markalarla görüşmeler sürüyor” dedi. 

DÖNÜŞÜM OFİSİ GEREK

Kentsel dönüşüm sürecinin hızlanması ve hak sahiplerinin mağdur olmaması için yeni çalışmalara ihtiyaç olduğunu belirten Vedat Aşcı, “Bakanlık tüm dönüşüm alanlarına tarafsız bilgilendirme ofisleri açmalı. Vatandaş buraya gidip nasıl müteahhit seçerim, hakkım ne, nelere dikkat etmeliyim sorulara yanıt bulmalı. Biz anlatıyoruz ama akıllarında ‘müteahhit doğru söyler mi' diye bir soru işareti kalıyor. Bir de dönüşüm yapacak şirketlerin mali gücü ve tecrübesi çok önemli. Kentsel dönüşüm bölgelerinde çantacılar geziyor. İnşaatla alakası olmayan kişiler işin içinde. Vatandaşı ikna edip imza alıp sonra bunu şirketlere pazarlamaya çalıyorlar. Bu nedenle ihalelerdeki yeterlilik gibi kentsel dönüşüm için de yeterlilik aranmalı” dedi. 

GÜNEŞ PANELİ YATIRIMI

Farklı alanlarda yatırıma açık olduklarını belirten Vedat Aşcı, “Özellikle Rusya ile yaşanan sorunlarla enerji bağımlılığı konusu bir kez daha gündeme geldi. Son günlerde güneş paneli yatırımını inceliyoruz” dedi.

ESKİ SİTELERE RAĞBET VAR

İstanbul'da şehir merkezinde yer alan büyük konut siteleri, kentsel dönüşüm için müteahhitlerin radarına girdi. Arsa bulmakta zorlanan inşaat şirketleri eski siteleri dönüştürmek için kılları sıvadı. Etiler'deki Uçaksavar Sitesi ile Teknik Yapı ile anlaşma imzalarken, bölgedeki değerli sitelerden Petrol Sitesi'ne 45 müteahhit talip olmuştu. Site sakinlerinin Katarlı QT Holding ile anlaştığı açıklandı. Etiler'deki 50 yıllık Belediye Sitesi'ne de 25'den fazla müteahhit teklif götürürken, Astaş hak sahipleri ile anlaşmalara başladı. Sinanlı Yapı ve Yiğit Group da geçtiğimiz haftalar da Belediye Sitesi ile ilgilendiklerini açıkladı. Esentepe'deki Eski Subay Evleri için 6 yıldır çok sayıda şirketin adı geçerken, Astaş prensipte anlaştıklarını kaydetti.

(Hürriyet)

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Subay Evleri'ni Astaş Holding dönüştürecek!
  • 06.12.2015 17:44

Subay Evleri'ni Astaş Holding dönüştürecek!

Astaş Holding, Esentepe'de Astoria AVM karşısındaki Emekli Subay Evleri'ne talip ...

‘2 yılda 2 milyar dolarlık yatırım’
  • 29.11.2015 09:12

‘2 yılda 2 milyar dolarlık yatırım’

Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aşçı: Tek parti iktidarıyla önümüzü görüyor ...